• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skijaši iz BiH umjesto u finale otišli kući!

Nordijski skijaši BiH Tanja Karišik i Mladen Palaković zbog nedostatka novca umjesto učešća u finalu Sp U Valdifijemenu, otputovali kući!

 Skijaši iz BiH umjesto u finale otišli kući! Izvor: MONDO

Skijaši iz Istočnog Sarajeva ostvarili su odlične rezultate na Svjetskom prvenstvu u nordijskom skijanju u Italiji, ali su svoje učešće završili na neslavan način.

Tanja Karišik je u disciplini smučarsko trčanje na pet kilometara osvojila odlično šesto mjesto sa vremenom 14:20.2 i plasirala se u finale, kao i Mladen Palaković koji je trku na deset kilometara završio kao osmi sa vremenom 25:51.3 minuta.

Iako su oboje imali manje od minut zaostatka za pobjednicima kvalifikacija i obezbjeđen prolaz u finale, umjesto učešća u finalnoj trci vratili su se kući a razlog je bizaran – nisu imali novca da ostanu do kraja takmičenja!

Za ostanak u Valdifijemenu još nekoliko dana sportistima iz BiH je trebalo im je samo oko 1.500 evra, zbog kojih nažalost nisu mogli da se uvjere u svoje stvarne mogućnosti na jednom velikom takmičenju.

„Drago mi je što sam ostvario ovaj rezultat, zadovoljan sam trkom i žao mi je što nisam ostao dalje da vidim kakav ću biti u najjačoj kategoriji“, izjavio je za FTV Plakalović.

Tanja Karišik po povratku u BiH izjavila je da da nije iznenađenja ovakvom situacijom, ali joj je žao zbog sjajnog nastupa.

"Iskreno, nisam mnogo iznenađena što nisam nastupila u finalu, s obzirom na finansijsku situaciju. U Vankuver na Olimpijske igre smo putovali bez ikakvih priprema i to za nas nije ništa novo. Naravno da mi je žao, nadala sam se dobrom rezultatu, jer sam imala sjajan nastup. Iza sebe sam ostavila mnoge djevojke koje imaju mnogo bolje uslove za rad", izjavila je članica Ski kluba “Romanija” za portal palelive.com.

Poražavajuću situaciju za bh. skijaše i bh. sport u cjelini opisao je i trener Dragan Jeftović.

„Bilo je teško. Dolaze ljudi tamo i čestitaju nam, a kada čuju da mi nećemo ostati - to je bio veći šok za njih nego za nas“, rekao je Jeftović.

Kada su se Palaković i Karišik plasirali u finale, tim BiH je pokušao sa organizatorima da dogovori da se nekako troškovi naknadno plate, ali to nije prihvaćeno i bh. sportisti morali su odmah kući.

„Mislim da je bruka i sramota države da se moraju vratiti kući naši sportisti koji su se plasirali u finlale na jednom SP, da ne mogu da ostanu i predstavljaju BiH“, izjavila je Jelena Dojčinović, generalni sekretar Skijaškog saveza BiH.

Krovna skijaška organizacija u BiH ove godine dobila je od države 9.000 KM.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC