• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer uskoro na godišnjem odmoru

Švajcarski teniser odlučio da napravi dvomjesečnu pauzu, kako bi se posvetio porodici i spremio za sezonu turnira na šljaci.

  Federer uskoro na godišnjem odmoru  Izvor: MONDO

Rodžer Federer posustaje. Sa 31 godinom svjestan da je ne može više da nastupa na 30 turnira godišnje, kao do sada, zbog čega je odlučio da napravi pauzu.

On je saopštio da će poslije turnira u Dubaiju, igrati u Indijan Velsu, a onda odmarati gotovo dva meseca. On će tako iskoristiti ATP pravilo prema kojem igrači koji navrše 30 godina mogu da redukuju raspored nastupa na turnirima.

Planira da se od završetka turnira u Indijan Velsu, 17. marta, pa do početka maja posveti porodici, suprugi Mirki i dvema ćerkama, i pripremi za turnire na šljaci.

"Ne mogu da igram svake godine kao što sam to radio prošle sezone. Nemam više 22 godine pa da mogu u toku sezone da nastupam na 25 ili 30 turnira", izjavio je Federer, koji je u 12 godina dugoj profesionalnoj karijeri odigrao više od 600 mečeva.

Teniser, koji je do sada osvojio 17 grend slem trofeja ističe da planira da se vrati na turniru u Madridu, koji startuje 5. maja.

On kaže da za razliku od mlađih rivala, Novaka Đokovića i Endija Mareja, sada ima neke druge planove u životu.

"Pokušavam da organizujem pametno svoj raspored. Za razliku od njih ja sam u drugačijoj situaciji. Oni su isključivo okrenuti jednom cilju, tenisu, a ja moram da vodim računa o svojoj porodici i moram da joj budem posvećen. To je zaista veliki izazov za mene", istakao je Federer, navodeći da mu je neophodna pauza poslije naporne prethodne sezone, u kojoj su bile i Olimpijske igre.

"Ove godine je sve drugačije. Porodica mi je važna i želim da joj se posvetim i sa njom provedem kvalitetno vrijeme", rekao je popularni Fedeks.

On je rekao da redukovanje rasporeda ne znači kraj njegove karijere. Smatra da je spreman da se još nekoliko godina nosi sa najboljima u teniskom vrhu.

"Mislim da ću znati kada dođe vrijeme da završim sa tenisom. Ali to vrijeme nije sada. Svjestan sam da neću moći da se takmičim narednih 15 godina, ali još uvijek sam u top formi, spreman za dobre rezultate. Zadovoljan sam u kakvom je stanju moje telo", dodao je Federer, koji je prošle godine osvajanjem šest trofeja, uključujući i Vimbldon, potvrdio svima da i dalje može da osvaja titule, iako ih je u karijeri prikupio čak 76.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC