• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DUBAI: Viktor ne može sa Novakom

Đoković prilično lako pobijedio Troickog u prvom kolu turnira u Dubaiju. Meč trajao sat i sedam minuta.

 DUBAI: Viktor ne može sa Novakom Izvor: MONDO

Već poslije nekoliko minuta igre na centralnom terenu Aviatičarskog teniskog kluba u Dubaiju bilo je jasno kome će pripasti pobjeda.

Novak Đoković nije dozvolio nikakvo iznenađenje protiv Viktora Troickog - 2:0 (6:1, 6:4).

Meč je tekao u skladu sa njihovim trenutnim renomeom na ATP listi, ali i partijama koje pružaju u posljednje vrijeme. Novak je u velikoj formi, dok Troicki već neko vrijeme pokušava da se vrati na nivo iz polovine 2011, kada je bio 12. igrač svijeta i kada je Srbiji pred kraj 2010. donio odlučujući poen protiv Francuske u finalu Dejvis kupa.

Đokoviću je za dobijanje prvog seta bilo potrebno nepuna 24 minuta. Drugu iz srpske reprezentacije prepustio je samo jedan gem.

Jači otpor pružio je Viktor u drugom setu. Iako je Novak imao tri prilike da odmah na početku oduzme servis protivniku, Troicki se izvukao i poveo 1:0. Mučio je Novaka i u sljedećem gemu, a onda je Đoković veza tri gema i činilo se da je definitivno prelomio meč.

Ali, nije bilo tako.

Troicki je uspio da se vrati i izjednači na 4:4. U pravom momentu je napravio brejk i stekao priliku da povede. Međutim, uslijedio je novi pad u igri trećeg reketa Srbije, što je Nole rutinski iskoristio. Ovaj put nije dozvolio iznenađenje na svoj servis.

Meč je bio gotov!

Viktor i Novak prvi put su snage odmjerili 2007. u Umagu i poslije tri seta meč je pripao Troickom. Poslije toga dvojica srpskih tenisera imali su još 13 međusobnih duela i sve je dobio Đoković. Zanimljivo da su se njih dvojica jednom već sastajali u Dubaiju. Bilo je to prije tri godine u drugom kolu, kada je viđena mnogo uzbudljivija borba - Nole je pobijedio 2:1.

Najbolji teniser svijeta u narednom kolu igraće protiv 55. igrača na ATP listi Roberta Batiste Aguta. Španac je u prvom kolu bio bolji od Belgijanca Davida Gofina - 6:2, 7:5.

Njih dvojica se nikada nisu sastajali.

Janko Tipsarević je nešto ranije u utorak eliminisan od Nikolaja Davidenka.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC