• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Bilo bi loše da mislim o nizu iz 2011.

"Osjećam da mogu i imam samopouzdanja da ponovim rezultate iz 2011, ali kada bih se takmičio sam sa sobom to bi postalo nemoguće za ostvariti".

 Novak: Bilo bi loše da mislim o nizu iz 2011. Izvor: MONDO

Tačno 30 dana od osvajanja šesto gren slema u karijeri, a četvrtog u Melburnu, Novak Đoković odigrao je naredni ATP meč.

I bio više nego siguran.

U prvom kolu ATP turnira serije 500 u Dubaiju, gdje je prošle sezone poražen u polufinalu od Endija Mareja, najbolji teniser svijeta glatko je pobijedio sunarodnika, kolegu iz srpske reprezentacije i druga iz djetinjstva Viktora Troickog. Za 66 minuta bilo je 6:1, 6:4.

Dubai je za Đokovića tek drugi turnir u ATP kalendaru ove godine, a treći računajući i egzibicioni Hopman Kup na kojem je igrao posljednjih dana 2012. i prvih dana 2013. godine. To znači da je srpski as od finala Masters kupa u Londonu, u kojem je 11. novembra pobijedio Rodžera Federera, odigrao tek osmi takmičarski meč.

"Nisam igrao tenis tri ili četiri nedjelje, tako da sam bio izuzetno motivisan da dobro startujem, što sam i učinio. Naročito sam zadovoljan kako sam odigrao u prvom setu", rekao je Đoković.

"Dobro sam odgovarao na njegov servis i zaista sam zadovoljan svojim izdanjem. Nadam se da ću tako i nastaviti".

Naredni Đokovićev rival biće 55. teniser svijeta, Španac Roberto Bautista Agut.

Upitan da li može da ponovi nevjerovatan niz pobjeda iz 2011. godine, kada je prvi meč izgubio u polufinalu Rolan Garosa početkom juna, Đoković je rekao:

"Da, definitivno osjećam da mogu... Ali u isto vrijeme i ne razmišljam o tome, niti imam namjeru da se takmičim sam sa sobom u poređenju sa 2011. godinom, jer bi bilo zaista teško da očekujem od samog sebe tako nešto. Ako bih razmišljao na taj način, to bi postalo nemoguće".

Đoković je dodao...

"Ipak, saznanje da sam jednom to uradio daje mi mentalnu prednost i samopouzdanje da u svaki turnir uđem bez trunke sumnje u svoje mogućnosti".

Đoković je samo jednom u drugom setu dozvolio Troickom da napravi brejk, ali je potom stvari stavio na svoje mjesto i riješio bez problema ovaj duel, prvi koji je odigrao od Dejvis kup meča protiv Belgije početkom februara. Tada je na šljaci u "Spiru Domu", Šarlroa, nadigrao Olivije Rohusa 3:6, 2:6 ,2:6.

(N. J. - MONDO, foto: FoNet/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC