• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik RSS: Smjena Vukovića... Nikako

Velimir Marjanović izjavio mjesec dana po završetku Svjetskog prvenstva da nije ni pomišljao o promjeni selektora.

 Predsjednik RSS: Smjena Vukovića... Nikako  Izvor: MONDO

Velimir Marjanović je poslije mjesec dana nakon završetka Svjetskog šampionata u Španiji, na kojem je Srbija osvojila 10. mjesto, prvi put javno iznio svoje mišljenje o učinku nacionalnog tima.

"Rezultat na Svjetskom prvenstvu meni nije bio u prvom planu. Ipak, postojao je dobar raspored, žrijeb i mogućnost da ekipa satavljena od više generacija ostvari dobar plasman. Iz tog ugla nisam zadovoljan desetim mjestom. Ako se u obzir uzme to da so ranije preskakali prvenstva, onda jesam zadovoljan. Nismo se ipak vratili srećni jer nismo u mladima dobili nosioce igre", izjavio je za "Sport" Marjanović.

On smatra da smjena selektora Veselina Vukovića ne bi bilo dobro rješenje.

"Nijednom ni nije palo na pamet da smijenim selektora. Zamjenom selektora mi ne rješavamo stvar. Ono što nas muči nije do jednog čovjeka, igrača ili selektora. Ljudi treba da imaju kontinuitet i to treba da zadržimo, pogotovo u ovoj fazi, na početku nvog olimpijskog ciklusa. Svi rade najduže što mogu i tek poslije dužeg vremena vidi se da li je loše ili se radi o lošem danu. Ja nemam ni želju, ni mogućnost da kažem selektor je kriv. Ono što mogu da tražim je da rade maksimalno i pošteno", rekao je predsjednik RSS.

Marjanović smatra da je sada ključno da se razgovara o tome kako da se stručno radi - šta nije dobro u tehnici, taktici, načinu rada u reprezentaciji i klubovima.

On ističe da da su novac i struka najveći problemi.

"Razmišljamo da na ljeto napravimo ljetnje kurseve za bivše reprezentativce, da povećamo broj trenera. Bez toga teško da možemo da se nadamo boljem. Treneri koji imaju 70 ili 80 godina teško da mogu da se razumiju sa mladim igračima", dodao je Marjanović i istakao da je neophodno u narednih 20 godina stvoriti 20 do 40 trenera.

On je rekao i da mu je žao što srebrna medalja osvojena na Evropskom prvenstvu nije dala elan.

"Trebalo bi da se ta energija pretoči na teren, žao mi je što taj nenormalni rezultat nije dao onaj elan u najmanjem rukometnom selu. Više nema izgovora da bi sve bilo lakše kad bi bilo uspjeha. Napravili smo uspjeh... Ostaje nam da iskoristimo ovu godinu, koja je dobra, u kojoj još imamo kvalifikacije za Evropski šampionat, ali i žensko Svjetsko prvenstvo", rekao je Marjanović.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC