• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolašinac i "sporna" zastava

Srpski bacač kugle zlatnu medalju na EP proslavio sa zastavom Srbije i Sandžaka. Gensek ASS: "Ta zastava je priznata, ali ubuduće neće moći".

 Kolašinac i "sporna" zastava Izvor: MONDO

Asmir Kolašinac je donio veliku radost srpskoj atletici na Evropskom prvenstvu u Geteborgu, osvojivši zlatnu medalju hicem od 20,62 metara.

Ono o čemu se još priča, osim tog velikog uspjeha, jeste i način na koji je Kolašinac proslavio medalju. Uzeo je srpsku trobojku, ali je uz nju imao i zastavu sandžačkih Bošnjaka. Ta zastava jeste priznata od Republike Srbije.

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković kaže da ne treba zamjeriti Kolašincu, ali je rekao i da ubuduće takvi postupci neće biti tolerisani.

"Zastava, koju mu je neko iz publike vezao oko struka, zvanično jeste priznata od strane naše države što može da se provjeri na sajtu Bošnjačkog nacionalnog vijeća. Slično bi bilo, na primjer, kada bi Emir Bekrić stavio na sebe oficijelnu zastavu Opštine Novi Beograd, koja mu je dodijelila stan. Međutim, kao što međunarodni sport ne dopušta reklamiranje proizvođača sportske opreme, ni mi ubuduće nećemo imati razumijevanja za ovakve postupke", kaže Branković u izjavi "Sportskom žurnalu".

On je dodao da će insitirati na tome da Disciplinska komisija u akta stavi da će biti suspendovan i da će ostati bez stipendije svako ko bude povukao sličan potez.

"Ovdje smo svi da bismo predstavljali prije svega i jedino državu Srbiju i ostalim simbolima mjesta nema", poručio je generalni sekretar ASS.

U svakom slučaju, Asmire, svaka čast na medalji!

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC