• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Troicki u velikoj krizi

Viktor Troicki eliminisan je već u prvom kolu prvog Mastersa sezone, u Indijan Velsu.

 INDIJAN VELS: Troicki u velikoj krizi   Izvor: MONDO

Bolji od srpskog tenisera bio je 54. igrač svijeta, Belgijanac David Gofan - 4:6, 6:3, 6:4.

To je već šesti poraz Troickog ove sezone, uz svega dvije pobjede na ATP turu, bez plasmana dalje od drugog kola. Od kada je u Monpeljeu u prvom kolu pobijedio Lukasa Poila, 405. na planeti, Troicki je predao Janu Hajeku, pa gubio u prvom kolu Roterdama (Rišar Gaske), Dubaija (Novak Đoković) i sada Indijan Velsa.

Trenutno je 44. teniser svijeta, ali ovaj poraz od 22-godišnjeg Gofana, kojeg je pobijedio nedavno u meču Dejvis kupa poslije 0:2 (1:6, 3:6, 7:6, 6:4, 6:4), neće ostaviti negativne posljedice po Viktora, jer je on prošle sezone igrao samo drugo kolo Indijan Velsa.

Posljednju pobjedu u kalifornijskoj pustinji, Troicki je zabilježio 2011. godine, kada se plasirao u osminu finala. Prošle, bio je slobodan u prvom kolu, a onda ga je nadigrao Rajan Herison.

Gofan je poveo 4:1 u prvom setu, ali je Troicki serijom od pet uzastopnih gemova uspio da povede 1:0 u setovima. U drugom, Gofan je napravio brejk za 3:5, poslije čega je Beograđanin imao jednu priliku da napravi "ribrejk" i potom servira za 5:5, međutim nije je iskoristio pa se ušlo u "majstoricu" - 3:6.

Troicki je imao gem loptu za 3:2, ali je Gofan tada vezao tri poena u nizu i napravio brejk, a potom ga i potvrdio - 2:4. Dvije brejk lopte nije iskoristio Troicki pri rezultatu 3:4, a kada je Gofanu dao priliku da servira za meč, Belgijanac je odigrao savršen gem i bez izgubljenog poena stigao do 3:6, za plasman u drugo kolo koje vrijedi 16.000 dolara.

Tamo će ga sačekati 24. nosilac Florijan Majer, slobodan u prvom kolu.

To znači da je Srbija ostala sa dvojicom igrača u singlu. Prvi nosilac Novak Đoković u prvom kolu je slobodan, a potom čeka boljeg iz meča Fabio Fonjini (Italija) - Aljaz Bedene (Slovenija), dok je Janko Tipsarević postavljen za devetog nosioca, takođe je slobodan u prvom kolu, a potom igra protiv pobjednika meča Ernests Gulbis - Felisijano Lopez.

Ukupni nagradni fond turnira je 5.030.408 dolara, a pobjedniku pored 1.000 ATP poena pripada okruglo milion dolara. Poraženom finalisti upola manje.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC