• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KROS: Srbiji dva zlata i srebro

Sonja Stolić i Amela Terzić osvojile su zlatne medalje na Balkanskom prvenstvu u krosu u Zrenjaninu, a Mirko Petrović srebrnu medalju.

 KROS: Srbiji dva zlata i srebro  Izvor: MONDO

Srpski atletičari zabilježili su sjajne rezultate na Balkanskom šampionatu u krosu, koji je održan u Zrenjaninu.

Sonja Stolić je osvojila zlatnu medalju jer je stazu dugu osam kilometara u konkurenciji seniorki prešla u vremenu 28,00 minuta. Iza nje kroz cilj su prošle Turkinja Turkan Ozate (28,25 minuta) i Rumunka Kristijana Frumuz (28,38).

Amela Terzić je trku mlađih seniorki na šest kilometara završila takođe na prvom mjestu. Ostvarila je vrijeme 21,11 minuta, ispred Rumunke Madaline Monike Floree (21,24 minuta) i Turkinje Sevilaj Ejtemis (21,58 minuta).

Srebrno odličje kod seniora pripalo je Mirku Petroviću koji je samo četiri sekunde u cilju zaostao za pobjednikom Rumunom Marijusom Joneskuom - 31,09 minuta.

Srbija je u ekipnoj konkurenciji osvojila ukupno četiri medalje - tri bronzane u konkurenciji juniora, juniorki i seniora i jednu srebrnu kod mlađih seniorki.

Selektor atletske reprezentacije Srbije Slobodan Popović bio je zadovoljan ostvarenim rezultatima.

"Svakako da sam zadovoljan zlatnim odličjima Sonje Stolić i Amele Terzić, kao i srebrom Mirka Petrovića, ali i petim mjesto Darka Živanovića. Pohvale su zaslužili i naši dragulji u juniorskoj konkurenciji Nađa Cerovec, Uroš Kutlešić i Komnen Cvijović koji su zauzeli šesto, sedmo i osmo mjesto u svojim trkama", ocenio je Popović.

On je naglasio da je na ovom Balkanskom prvenstvu dominantna atletska sila bila Turska i da bi Srbija trebalo da ide tim istim putem.

"Turski atletičari su došli apsolutno pripremljeni za ovo takmičenje. Vidjelo se da su došli iz savršeno izgrađenog sistema rada. To je pravac koji bi trebalo da slijedimo", ocijenio je Popović i dodao da će se do decembra, kada je Srbija domaćin prvenstva Evrope u krosu, raditi na stvaranju "zajedničkog duha u reprezentaciji i sistema koji vodi ka uspjehu".

(agencije/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC