• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO (LŠ): Zvezda oprala Eger!

Crveno-bijeli ubjedljivo pobijedili Mađare i praktično obezbijedili plasman u četvrtfinale poslije prvog meča - 13:6 (5:2, 4:1, 2:3, 2:0).

  VATERPOLO (LŠ): Zvezda oprala Eger! Izvor: MONDO

Ekipa Dejana Savića odigrala je u subotu uveče najbolju utakmicu ove sezone.

Dan pošto je najavio da će njegov tim "oprati" Eger, vicešampiona Mađarske, u prvom meču osmine finala Lige šampiona, bio je primoran da dodatno objasni:

"Nisam se nadao ovakvom rezultatu. Očekivao sam manju razliku".

I on je ostao zbunjen pred fantastičnim nastupom svog tima, koji je "potopio" renomiranog rivala i zaplivao ka četvrtfinalu Lige šampiona.

Blistali su svi igrači Crvene zvezde. Bili su raspoloženi u napadu i koncentrisani u odbrani, koju je predvodio razgoropađeni golman Denis Šefik sa čak 14 odbrana!

Pred loše ispunjenim tribinama Sportskog centra "Tašmajdan", domaći su vodili od početka. "Prelomili" su duel u svoju korist sredinom prve četvrtine, kada je Šefik pri rezultatu 3:2 odbranio peterac.

Već u sljedećem napadu Sava Ranđelović povisio je prednost Zvezde na 4:2 i označio početak potpune dominacije crveno-bijelih bazenom.

Upravo je Ranđelović bio i najefikasniji igrač meča. Postigao je tri gola.

"Odlična utakmica vratila nas je u sistem igre koji smo izgubili u prethodne tri nedjelje. Ne smijemo da se opustimo, jer će utakmica u Egeru biti na pravom domaćem terenu. Stekli smo samopouzdanje u posljednjem momentu", izjavio je trener Savić kraj bazena za televiziju "B92".

Duel istih timova na sjeveru Mađarske zakazan je 20. mart, ali je i uoči tog meča jasno da crveno-bijeli imaju ogromnu priliku da se plasiraju u četvrtfinale, a potom bore i za mjesto na završnom turniru, u Beogradu.

"Biće veliki uspjeh za klub ako se plasiramo. Otići u četvrtfinale je velika stvar, to će značiti još jednu utakmicu pred našom publikom, a ona će značiti i za klub i za ove igrače. Momci koji igraju za Zvezdu se bore i svaka utakmica im je veliko iskustvo i velika prilika. Pronašli smo motiva da ovako večeras eksplodiramo", rekao je Andrija Prlainović i dodao:

"Situacija u klubu je teška, nadam se da će se popraviti, to će biti dobro za sve".

Vaterpolisti Partizana igraju u osmini finala elitnog takmičenja sa Brešom. Prvi meč zakazan je za nedjelju u 19.00 časova, na bazenu Sportskog centra "Banjica".

IGRAČ VIŠE:

Zvezda 9/13
Eger 3/10

PETERCI

Zvezda: /
Eger 2/3

STRIJELCI:

ZVEZDA : Šefik (14 odbrana), Rađen 2, Ranđelović 3 S. Rašović 1, Pijetlović 2, Stojčić 1, V. Rašović 2, Prlainović 1, Avramović 1

EGER : Batori 1, Gor Nađi 1, Grejem 2, Mezei 1, Kovač 1

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC