• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Ana se zagrijavala

Šampionka Indijan Velsa iz 2008, finalistkinja iz 2009. i polufinalistkinja iz prošle sezone uspješno je startovala na ovogodišnjem turniru.

 INDIJAN VELS: Ana se zagrijavala Izvor: MONDO

Nakon što je u prvom kolu, kao 13. nosioc, bila slobodna, Ana Ivanović je u drugom lako izašla na kraj sa 16-godišnjom nadom američkog tenisa, Tejlor Tausend. Ona je kao 471. teniserka na WTA listi dobila "vajld kard" od organizatora, ali je protiv Ane uspjela da se zadrži na terenu samo 75 minuta i osvoji tri gema - 6:1, 6:2.

Zanimljivo, Amerikanka je dva od tri gema uzela na servis protivnice, što bi trebalo pomalo da zabrine Anu pred nastavak takmičenja.

A, u drugom kolu, Srpkinja će dobila priliku da se revanšira Njemici Moni Bartel za poraz u prvom međusobnom okršaju, prošle sezone na šljaci Štutgarta kada je trenutno 28. teniserka svijeta i 24. nosilac u Kalifornijskoj pustinji dobila tijesno rezultatom 7:6, 7:5.

Poput srpske teniserke, Bartel je bila slobodna u prvom kolu, a u drugom je glatko pobijedila Holanđanku Kiki Bertens rezultatom 6:1, 6:4.

U meču sa Tausend, Ana je došla do čak 20 brejk lopti i iskoristila sedam, što je bilo dovoljno za treće kolo koje se u Indijan Velsu nagrađuje sa 80 WTA bodova i 26.000 dolara, od ukupnog nagradnog fonda 5.030.408 (toliko iznosi i u muškoj konkurenciji). Da Indijan Vels ne zovu za "džabe" "Peti gren slem" govori i podatak da će pobjednici i muškog i ženskog singla zaraditi po miliona dolara i 1.000 bodova.

Ukoliko nadigra Bartel, Ivanovićeva bi u četvrtom kolu mogla da se sastane sa (7) Samantom Stosur, (32) Šuaj Peng ili nekom od slabije rangiranih teniserki. To neće biti nimalo lako, jer Bartel igra odlično ove sezone i već ima jednu titulu, osvojenu u Parizu, dok je igrala finale Hobarta i polufinale Oklenda.

U pohodu na titulu i 500 WTA bodova u Parizu, Bartel je nanizala pobjede nad Ursulom Radvanjskom, Robertom Vinči, Marion Bartoli, Kristinom Mladenović i Sarom Erani.

Prošle sezone, Anu je u polufinalu Indijan Velsa zaustavila Marija Šarapova (6:4, 0:1, predaja), pa srpska gren slem šampionka brani 450 WTA bodova i za sada je odbranila 80. Vera Zvonareva savladala je Anu u finalu 2009. godine, dok je sezonu prije toga Beograđanka osvojila titulu u isto vrijeme kada i Novak Đoković pobjedom nad Svetlanom Kuznjecovom i te godine uživali smo nazivajući ovaj veliki turnir Serbijan Velsom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC