• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nišović: Možemo samo da plačemo

Predsjednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović kaže da je odluka Nataše Janić da ponovo vesla za Mađarsku očekivana i da je u njenom interesu.

 Nišović: Možemo samo da plačemo  Izvor: MONDO

Nataša Dušev Janić je morala da presječe. Suočena sa dvogodišnjom suspenzijom odlučila je da se ponovo okrene Mađarskoj, iako joj je želja bila da vesla za Srbiju.

U Kajakaškom savezu Srbije nisu iznenađeni ovom odlukom.

Predsjednik Kajakaškog saveza Mirko Nišović kaže da je bio u svakodnevnom kontaktu sa kajakašicom i da je bio upućen u sve njene planove.

"Šta reći, a ne zaplakati. Kakve god poteze Nataša povlači to je u njenom interesu. Savez je u ovom slučaju bio samo logistička podrška a Dušev Janić je odlično primljena i imala je vrhunski tretman. Međutim, mnogo toga nije zavisilo od nas. Zakazale su neke više istance i nije ispoštovano ono što je dogovoreno. Odmah da kažem pare nisu bile problem. Jednostavno do dana današnjeg Nataša nije znala na čemu je. Prijetila joj je odluka o zabrani veslanja na dvije godine koja bi bila donijeta sljedeći vikend kada se rješava njen status u Lozani. Odlučila je da to predupredi i karijeru nastavi u Mađarskoj", naveo je Nišović u pisanoj izjavi dostavljenoj MONDU.

Nataša Dušev Janić je trostruka olimpijska šampionka i osvajačica dvije srebrne medalje i jedne bronzane olimpijske medalje.

Ćerka legendarnog kajakaša Milana Janića je posljednji nastup za Srbiju imala na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine kada je u disciplini K-1 500m osvojila četvrto mjesto.

Poslije Sidneja 2001. godine Nataša se preselila u Mađarsku, potpisala pristupnicu za Segedin i po sticanju državljanstva i pod zastavom Mađarske u Atini, Pekingu i Londonu osvojila ukupno šest olimpijskih medalja.

Krajem oktobra prošle godine, Nataša Janić je saopštila odluku da želi ponovo da vesla za Srbiju.

"Ili ću dobiti dozvolu da se takmičim za Srbiju ili ću pauzirati dvije godine. Priča o odlasku u Bugarsku je varijacija koju su Mađari izmislili, mnogo laži se pojavilo u medijima", rekla je tada Nataša Janić za RTS.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC