• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INDIJAN VELS: Nole precrtao i Dimitrova

Đoković poslije grešaka na startu meča, napravio preokret i nakon 77 minuta igre izborio plasman u osminu finala Indijan Velsa.

 INDIJAN VELS: Nole precrtao i Dimitrova  Izvor: MONDO

Ako je negdje i "zapinjalo" na prvom duelu u Indijan Velsu protiv Fonjinija, Novak Đoković nije mnogo brinuo... I na meču protiv Grigora Dimitrova loše je krenuo, ali je, uprkos tome, pokazao zašto je najbolji na svijetu - napravio je preokret i ostvario ubjedljiv trijumf.

Najbolji srpski teniser je u dva seta nadigrao Bugarina u trećoj rundi turnira u Kaliforniji - 7:6 (7:4), 6:1, i poslije 77 minuta igre izborio plasman u osminu finala.

Bugarin, 31. teniser svijeta, pokazao je zube od starta. Nametnuo je svoje igru, bio je vrlo agresivan na terenu, dok je sa druge strane Novak nizao greške, i stigao je do ubjedljivog vođstva (5:2), ali to je bilo sve.

Da li zbog neiskustva, Novakovog autoriteta ili ogromne treme, tek Bugarin je u gemu u kojem je servirao za set, napravio četiri vezane duple greške i Đokoviću poklonio brejk. Srpski teniser je poslije toga mini serijom najprije uveo duel u taj-brejk, a zatim i dobio prvi set.

Jasno je bilo da su neshvatljive greške u osmom gemu meča i definitivno "slomile" Dimitrova. U nastavku je najbolji na svijetu odmah stekao prednost (2:0), koju nije ispuštao do kraja.

"Zaista je dobro igrao na početku, a onda mi je prepustio meč sa četiri duple greške. Nakon toga nisam morao baš previše da se trudim. Napravio sam dva brejka i onda sam samo čuvao rezultat. Trebalo je da ostanem smiren i pozitivan poslije loše serije na početku. Uspio sam u tome i mislim da je to bilo najvažnije", izjavio je Đoković poslije pobjede.

Đoković će za plasman u četvrtfinale igrati sa Amerikancem Semom Kverijem, koji je poslije žestoke bitke dobio Marinka Matoševića iz Australije - 7:6 (7:5), 6:7 (7:9), 7:5.

Srpski as i 23. sa ATP liste do sada su odigrali pet mečeva, a Đoković je slavio četiri puta. Amerikanac je slavio na posljednjem duelu, prošle godine na turniru Masters serije u Parizu u tri seta - 0:6, 7:6, 6:4.

"Dobio sam četiri duela protiv Sema, ali je on bio bolji na posljednjem meču, u dvorani. Bili su to drugačiji uslovi i drugačije okolnosti. Vidjećemo šta nas čeka sada. Igraćemo pred Kverijevom publikom, on zaista dobro servira i igra. Naročito je motivisan na velikim turnirima", rekao je Đoković, koji je u karijeri dva puta osvojio titulu u Indijan Velsu.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC