• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda potopila Partizan u Banjaluci!

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su vječitog rivala - 11:8 (3:2, 3:1, 2:2, 3:2) u prijateljskom meču odigranom u srijedu u Banjaluci!

 Zvezda potopila Partizan u Banjaluci! Izvor: MONDO

Praznik vaterpola u Banjaluci!

Učesnici Lige šampiona, sedmostruki šampion Evrope - Partizan i BVK Crvena zvezda - odigrali su prijateljsku utakmicu za ljubitelje vaterpola u Banjaluci.

Pobjeda je pripala crveno-bijelima (11:8), ali su i jedni i drugi spojili lijepo i korisno: obradovali su Banjalučane, koji su na djelu mogli da vide mnoge reprezentativce Srbije, a pritom su imali više nego jak trening za iskušenja u Ligi šampiona.

Zvezda sada vodi u pobjedama 3:1, obirom da je trijumfovala u Kupu Srbije, a u prvenstvu je neriješeno 1:1.

Osim startnog gola Miloša Vukićevića, crveno-bijeli su diktirali tempo i igrali sjajnu odbranu, a igrač više im je besprijekorno funkcionisao što pokazuje i statistika 5-5. Na golu su imali raspoloženog Denisa Šefika sa sedam odbrana, a kasnije i Marka Draksimovića, koji je u trećoj i četvrtoj četvrtini uspio da dostigne iskusnijeg kolegu po broju uspješnih odbrana.

Sa druge strane, kod ekipe Vlade Vujasinovića malo šta je štimalo u napadu, realizacija igrača više im je bila jedna od najslabijih u srijedu uveče, što je dovelo do ubjedljiivog poraza.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Andrija Prlainović sa četiri gola, dok je dva pogotka postigao Boris Vapenski. Kod crno-belih sa dva gola izdvojio se Miloš Ćuk.

Zvezda je uglavnom imala četiri gola prednosti, jednom prilikom i pet (8:3) i sigurno je održavala prednost do kraja.

Napomenimo i da je mnogo veću naklonost u Banjaluci imali igrači Dejana Savića jer je oko stotinjak Delija veoma glasno bodrilo crveno-bijele, dok sa druge strane nije bilo "organizovanih" navijača crno-bijelih, popularnih Grobara.

Trener Partizana Vladimir Vujasinović nije bio zadovoljan poslije meča iako je meč u Banjaluci bio prijateljskog karaktera i u cilju promovisanja vaterpola u Republici Srpskoj.

"Čestitam Zvezdi na odličnoj igri i sigurnoj pobjedi. Jeste bila prijateljska utakmica, ali smo željeli pobjedu. Nisam zadovoljan igrom i zalaganjem i mislim da moramo da popravimo dosta toga pred gostovanje Breši u Ligi šampiona", izjavio je Vujasinović.

Prema njegovim riječima, ukoliko crno-bijeli ne poprave pristup u Italiji, prednost od četiri pogotka sa Banjice (9:5) će biti lako dostižna.

"Imamo prednost od četiri gola, ali očekuje nas drugačiji tim Breše od onog u Beogradu. Oni imaju jak domaći teren i pokušaće na sve načine da dođu do rezultata. Ako uđemo loše u meč, kao večeras, četiri gola nisu nikakva razilika".

Šef struke Zvezde sa druge strane istakao je da su njegovi igrači mnogo bolje ušli u utakmicu, ali i naglasio da je crveno-bijelim večeras ulazilo baš sve, apostrofirajući maksimalan procenat realizacije igrača više.

"Dobar pristup od samog početka. Utakmica je bila dobra, imala je ritam, a nama je najviše koristila da uvježbavamo taktiku za Eger. Rezultat nije realan jer smo mi sve pogodili, a Partizan nije imao ni sreće. U svakom slučaju, bio je ovo dobar trening za oba tima pred nastavak Lige šampiona".

Savić je dodao da Zvezda ide po pobjedu protiv Egera, a ne da brani veliku prednost iz Beograda (13:6).

"Imamo ogromnu prednost za koju se nismo nadali jer je Eger dobra ekipa. Mi ćemo u Mađarskoj ići od nule i krenuti na pobedu. Ne smemo da podlegno provokacijama i suđenju i ako to uspijemo idemo u dalje takmičenje".

O eventualnom plasmanu večitih na Fajnal-for, koje se ove godine održava u Beogradu, nije želio previše da priča.

"Može da bude teško, ali i ne i nedostižno. Nadam se da ćemo i mi i Partizan igrati F4, posebno jer je domaćin Beograd. Ali do tada ima još mnogo utakmica", zaključio je Savić.

TOK UTAKMICE

I četvrtina (3:2)

Vukićević je uspio da ostane na površini i pogodi mrežu Denisa Šefika za vođstvo crno-bijelih - 0:1.

U narednom napadu uzvratio je Andrija Prlainović (1:1), da bi poslije akcije Nikole Rađena isti igrač doveo Zvezdu u vođstvo - 1:2.

Poslije faula Ranđelovića, dosuđen je peterac, a Gavril Subotić je prevario Šefika za novo izjednačenje - 2:2.

U sljedećem napadu, Zvezda je po prvi put imala igrača više, što je rutinski realizovao Vapenski za vođstvo crveno-bijelih na kraju prve četvrtine.

II četvrtina (3:1)

Početkom druge četvrtine, drugi put igrača više imao je Partizan, što je iskoristio Ivan Rackov za novi egal na banjalučkom Gradskom bazenu (3:3).

Uzvratio je ponovo Boris Vapenski za novu prednost crveno-bijelih (3:4), da bi Prlainović svojim trećim pogotkom donio Zvezdi prednost od dva razlike (3:5), a potom i Ranđelović za +3 u korist ekipe Dejana Savića.

Partizan ima problema sa realizacijom igrača više jer je u dosadašnjih pet situacija samo jednom uspio da postigne pogodak, a razbranio se i Šefik jer je dosad sakupio sedam odbrana. Soro s druge strane ima jednu manje.

III četvrtina (2:2)

Prlainović je na startu trećeg perioda udarcem sa pet metara postigao svoj četvrti gol za +4, da bi već u narednom napadu Viktor Rašović povisio prednost (8:3)! Potom je peterac Ćuku odbranio Marko Draksimović, ali je u narednom napadu Partizan preko Mandića smanjio na -4.

Crno-bijeli su do kraja četvrte četvrtine iskoristili malu opuštenost Zvezde i smanjili na 8:5, ali je Uroš Čučković potom pogodio prečku i propustio priliku da se crno-bijeli serijom 3:0 potpuno vrate u utakmicu pred posljednjih osam minuta i da dobiju jedan period.

IV četvrtina

Mladi centar Zvezde Nikola Eškert pogodio je poslije isključenja i nastavio maksimalan učinak s igračem više crveno-bijelih (9:5).

Razbranio se u posljednjem periodu i mladi golman Zvezde Marko Draksimović i stigao Šefika sa sedam uspješnih odbrana, ali nije mogao da zaustavi udarac sa distance Ćuka za 9:6.

Marko Avramović se sa distance postarao da crno-bijeli ne bi pomislili da mogu uvesti meč u neizvjesnu završnicu - 10:6. Ćuk je opet uzvratio za 10:7.

Igrač više večeras je bio sjajan za Crvenu zvezdu. I peti napad je uspješno riješen pogotkom drugog brata Rašović - Strahinje (11:7).

Crnogorac Predrag Jokić je na kraju smanjio na 11:8.

Bazen: Banjaluka

gledalaca: oko 600

IGRAČ VIŠE: Partizan 6/1, Zvezda 5/5.

PARTIZAN: Ćuk (dva) Vukićević, Subotić, Rackov, Mandić, Jokić po jedan

ZVEZDA: Prlainović (četiri), Vapenski (dva), Ranđelović jedan, Viktor Rašović jedan, Eškert jedan, Strahinja Rašović jedan, Avramović jedan

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC