• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobro jutro, sastaju se Federer i Nadal

Ako ste prespavali prethodnu noć, a bila je idealna za to, vjerovatno niste uživo gledali dva veoma zanimljiva meča osmine finala Indijan Velsa.

 Dobro jutro, sastaju se Federer i Nadal  Izvor: MONDO

U četvrtfinalu prvog Mastersa sezone sastaće se, u uveliko kultnom rivalstvu, Rodžer Federer i Rafael Nadal. Okruglo godinu dana od kada su odigrali svoj posljednji, 28. međusobni meč i tada je u polufinalu bolji bio Švajcarac (6:3, 6:3).

Na žalost ljubitelja tenisa, Nadal je od prošlog ljeta i Vimbldona bio odsutan zbog problema sa koljenima i vratio se tek početkom februara, a nakon dvije osvojene titule na južnoameričkim šljakastim podlogama, došao je u Indijan Vels i uz mnogo problema protiv kvalifikanta Ernestsa Gulbisa zakazao četvrtfinale sa starim rivalom.

A, ni Federeru nije bilo nimalo lako da se plasira među osam najboljih.

U noći između srijede i četvrtka:

(2) Rodžer Federer - (18) Stanislas Vavrinka 6:3, 6:7, 7:5
(5) Rafael Nadal - (Q) Ernests Gulbis 4:6, 6:4, 7:5

Biće to 29. okršaj trenutno drugog i petog tenisera svijeta, dvojice najtrofejnijih aktivnih igrača, a mlađi Španac vodi rezultatom 18:10. Na tvrdim podlogama Federer ima prednost od 6:5, s tim da je Nadal bolji na betonu kada se igra napolju - 5:2.

Protiv uvijek neugodnog sunarodnika Vavrinke, Federer je servirao za meč pri vođstvu od 5:4 u drugom setu, ali ga je mlađi Švajcarac "brejknuo" i kroz taj brejk izborio treći set. Vavrinka je imao prednost brejka u drugom setu (2:1), ali nije uspio da ga održi, pa mu je, kao što to obično radi, Federer napravio presudan brejk u 12. gemu odlučujućeg seta, samim tim i dobio napet duel.

"Opet neizvjesno između nas dvojice. Okej, možda je trebalo da završim posao u drugom setu, ali je Stanislas zaista dobro odigrao tada i zaslužio da ostane u meču. Na kraju, ne znam šta me je odvelo dalje. Možda iskustvo da ostanem miran u takvim napetim trenucima. Nisam siguran... Moram da priznam da sam danas imao i malo sreće", rekao je Federer pred duel sa Nadalom o kom su svi pričali u Kalifornijskoj pustinji.

Federeru (31), aktuelnom i četvorostrukom šampionu Indijan Velsa, to je bila 13. pobjeda u 14 mečeva sa Vavrinkom. Najtrofejniji teniser svih vremena, vlasnik 17 gren slem titula, nije ove sezone osvojio još nijedan turnir. Dva puta ispadao je u polufinalima, Australijan Opena i Dubaija od Endija Mareja, potom i Tomaša Berdiha.

Zbog Federerovih muka, a potom i Nadalovih koje su takođe trajale dva i po sata, (1) Novak Đoković počeo je svoj meč protiv (23) Sema Kverija poslije ponoći!

Nadal je izgubio prvi set protiv kvalifikanta Gulbisa, koji je na startu izbacio (9) Janka Tipsarevića, ali je uz mnogo uložene energije i emocija uspeo preokrene - 4:6, 6:4, 7:5! Meč je prvobitno bio određen za popodnevni program, završen u 22:47 po lokalnom vremenu, a večernji dio programa trebalo je da počne u 19:00!?

"Pobjede u ovakvim mečevima mnogo su mi važne poslije svega što se dogodilo i veoma sam srećan zbog svega što sam uspio da uradim na terenu. Srećan sam zbog svog pristupa. Uprkos svim problemima, ostao sam fokusiran i pobijedio", rekao je Nadal, koji je na kraju meča imao samo dva poena više od Gulbisa.

Ključni brejk Španac je napravio u 11. gemu trećeg seta. Tako je zaustavio pobedonosni niz Letonca, koji je prije Indijan Velsa osvojio Delrej Bič, a onda kroz kvalifikacije stigao do osmine finala "petog gren slema sezone".

Nadal se približio granici od 600 pobjeda u karijeri, nedostaju mu još tri, a jasno je da bi to značilo i titulu već na Indijan Velsu, nedugo poslije sedmomesečne pauze. U SAD stigao je sa titulama u Akapulku i Sao Paulu i finalom u Vina del Maru, a to su sve bili turniri na šljaci, niže kategorije.

Nadal je dva puta osvajao Indijan Vels, 2007. u finalu protiv Đokovića i 2009. protiv Mareja.

REZULTATI OSMINE FINALA:

(1) Novak Đoković - (23) Sem Kveri u toku
(8) Žo-Vilfred Conga - (17) Miloš Raonić 4:6, 7:5, 6:4

(3) Endi Marej - Karlos Berlok 7:6, 6:4
(7) Huan Martin Del Potro - (19) Tomi Has 6:1, 6:2

(6) Tomaš Berdih - (10) Rišar Gaske 6:1, 7:5
(13) Žil Simon - Kevin Anderson 3:6, 6:1, 4:6

(5) Rafael Nadal - (Q) Ernests Gulbis 4:6, 6:4, 7:5
(2) Rodžer Federer - (18) Stanislas Vavrinka 6:3, 6:7, 7:5

PAROVI ČETVRTFINALA:

(1) Novak Đoković/(23) Sem Kveri - (8) Žo-Vilfred Conga
(3) Endi Marej - (7) Huan Martin Del Potro

(6) Tomaš Berdih - Kevin Anderson
(2) Rodžer Federer - (5) Rafael Nadal

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC