• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šefik: Ima stvari o kojima neću sada

Junak "pobjede" Zvezde nad Radničkim (8:8) Denis Šefik krenuo, pa stao, u namjeri da komentariše suđenje. Kaže da Kragujevčani imaju najjači tim.

 Šefik: Ima stvari o kojima neću sada Izvor: MONDO

Remi kao pobjeda Crvene zvezde.

Crveno-bijeli vaterpolisti imaju priliku da 3. aprila u posljednjem, 18. kolu ligaškog dijela prvenstva nadigraju Banjicu i ovjere prvu poziciju pred start plej-ofa.

Ovu rutinu momci Dejana Savića zaradili su velikim povratkom u finišu derbi utakmice 17. kola, koja je praktično imala ulogu "kvalifikacione" za prvo i drugo mjesto. Pred oko 1.000 gledalaca u Kragujevcu, Zvezda se od 7:5 vratila do 8:7 i do kraja sačuvala bod koji joj garantuje da će Radnički ostati drugi na tabeli ako ne bude iznenađenja do kraja.

Da nije bilo Denisa Šefika na golu Crvene zvezde, vjerovatno bi se sada nazirali drugačiji parovi polufinala plej-ofa: Radnički - Vojvodina i Crvena zvezda - Partizan. Sjajnim odbranama u finišu utakmice, Šefik je izborio svom klubu svakako lakšeg rivala u borbi za finale, Novosađane.

"Radnički je bio bliži pobjedi, ali su se moji saigrači fenomenalno borili. Izdržali su nevjerovatne stvari, o kojima ne bih sada govorio", rekao je Šefik i aludirao na suđenje.

Crveno-bijeli ostali su bez dvojice bitnih igrača, Andrije Prlainovića i Petra Ivoševića, koji su isključeni bez prava zamjene još u prvoj četvrtini.

"S obzirom na to da su nam isključeni najbolji igrač i drugi bek, Radnički je ovu utakmicu morao da dobije. Kragujevčani su u posljednjih par utakmica pokazali svoje pravo lice, što ovoga puta nije bilo ni približno. Zato smo mi ovako okrnjeni uspjeli da izvučemo važan remi. Tvrdim da Radnički ima najkvalitetniji sastav i predstoji nam velika borba za trofej", dodao je Šefik.

Njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije Srbije i Crne Gore, sada rival iz redova Radničkog, Filip Filipović, smatra da je njegov tim morao da dobije ovaj meč.

"U nekoliko navrata imali smo šansu da ih matiramo, ali nismo uspjeli. Očigledno da je umor i emotivno pražnjenje u finalu Kupa Evrope učinio svoje, zbog čega smo platili ceh na ovom meču i nismo iskoristili lijepu priliku da završimo ligaški dio na prvom mjestu", rekao je Filipović.

"Igrači Crvene zvezde zaslužuju sve čestitke za sjajan meč. Odlično su se borili, jer se nisu mnogo pitali i nisu imali šta da izgube. Najvitnije je da se dobro odmorimo, jer je evidentno da nismo mogli da održimo visok tempo tokom cijele utakmice".

Hrvatski reprezentativac Damir Burić rekao je da je i ova utakmica pokazala da prva tri tima imaju približno jednake šanse za osvajanje titule i da svako svakoga može da pobijedi.

"Odigrali smo jako tešku utakmicu. Željeli smo da ostvarimo pobjedu i nismo uspjeli, ali šta da se radi. U plej-of ulazimo sa drugog mjesta, pa ćemo samim tim imati i težeg protivnika u polufinalu. Partizan nas je pobijedio u Kupu i pokazao da nikako nije za potcjenjivanje. Objektivno, prve tri ekipe imaju najveće šanse da osvoje titulu, a presudiće nijanse", smatra Burić.

RADNIČKI: Radić, Burić, Popović, Marković, Gak 2, Bašić, Ćirić 2, Zloković, F. Filipović 3, Udovičić 1, Đ. Filipović, Lazić.

CRVENA ZVEZDA: Šefik, S. Rašović 1, Rađen 1, Ivošević, Milićević, Pijetlović 2, Avramović 1, V. Rašović 1, Ranđelović, Vapenski 2, Prlainović, Eškert, Stojčić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC