• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Novak se spremio za Hasa

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković uknjižio 14. uzastopnu pobjedu u Majamiju i zakazao duel osmine finala sa, za njega, neugodnim Tomijem Hasom.

 MAJAMI: Novak se spremio za Hasa Izvor: MONDO

U prvom međusobnom duelu na ATP turu: (1) Novak Đoković - Somdev Devarman 6:2, 6:4, za svega 68 minuta u meču trećeg kola Mastersa u Majamiju.

Indijac Devarman, nekada 62, a sada 254. teniser svijeta što je posljedica sedmomjesečne pauze zbog teške povrede ramena, do prve i jedine šanse za brejk u meču sa "Brojem 1" došao je u trenutku kada je Đoković servirao za meč.

Pri vođstvu 5:4 u drugom setu, Novaku je malo popustila koncentracija, pa je pravo niotkud Indijac došao u priliku da izbori neizvjesnu završnicu seta. To se nije dogodilo, jer je branilac titule sa tri rutinska poena u nizu izborio plasman među 16 najboljih.

Nakon što je Lukaša Rosola preslišao za manje od sat vremena (6:1, 6:0), a Devarmana nešto teže, Đoković će se u četvrtom kolu sastati sa (15) Tomijem Hasom. Nijemac je srpskom asu nanio dva teška poraza u šest međusobnih duela do sada.

Počelo je trijumfom u finalu na travi Halea, a potom i četvrtfinalu na travi Vimbldona u razmaku od samo tri nedjelje te za Novaka prilično loše 2009. godine.

U četiri meča koja je dobio protiv 18. tenisera svijeta, Đoković je izgubio samo jedan set, a njih dvojica posljednji put sastala su se prošle jeseni u četvrtfinalu Šangaja kada je bilo 6:3, 6:3.

Kasnije, u četvrtfinalu, Đokovića bi put mogao da navede na zemljaka i prijatelja Janka Tipsarevića, koji je nešto prije toga uspio da izbaci visokog Kevina Andersona.

Đoković se od Serbia Opena 2010. godine i predaje Filipu Krajinoviću nije sastao sa igračem van 100 najboljih na svijetu. To svakako ne bi bio ni Devarman da nije dugo bio van terena. Indijac će morati da sačeka novu šansu da pobijedi nekoga iz prvih 10, a do tada imaće skor 0-8.

Zanimljivo, kada god bi Đoković prošao drugo kolo u Majamiju, igrao bi najmanje finale! On je ovaj turnir osvajao 2007, 2011. i 2012, finale je igrao i 2009, a 2006, 2008. i 2010. godine ispadao je u drugom kolu. Posljednji poraz Đoković je u Ki Biskejnu doživio 2010. godine, kada ga je savladao Olivije Rohus.

Računajući Rosola i Devarmana, Novak je na Floridi nanizao Endija Marija, Huana Monaka, Davida Ferera, Rišara Gaskea, Viktora Troickog, Markosa Bagdatisa, Rafaela Nadala, Mardija Fiša, Kevina Andersona, opet Viktora Troickog, Džejmsa Blejka i Denisa Istomina.

Samo mu je Nadal u finalu 2011. godine uzeo set u ovom "ludom" nizu u kojem bi "pohasan" mogao da bude i Has.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC