• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kolašinac: Vježbam Barišnjikov tehniku

"Postoje dvije vrste bacanja, linearno i rotaciono, odnosno Obrajen i Barišnjikov. Ja koristim ovu drugu tehniku, ona se uči godinama".

 Kolašinac: Vježbam Barišnjikov tehniku Izvor: MONDO

Evropski šampion u bacanju kugle Asmir Kolašinac rekao je da na Svjetskom prvenstvu u Moskvi želi da ostvari rezultat od 21 metra i umiješa se u borbu za medalje.

Kolašinac je početkom marta na dvoranskom prvenstvu Evrope u Geteborgu osvojio zlato hicem od 20,62 metara, a lični rekord na otvorenom od 20,85 ostvario je prošle godine na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Rijeci.

"Još sam na odmoru, malo više ću odmarati ove godine jer je Svjetsko prvenstvo malo kasnije, polovinom avgusta. Ne bih volio da ranije uđem u formu, imaću dosta takmičenja u Dijamatskoj ligi, ali prioritet je SP. Rano je sada govoriti o očekivanjima, ambicije su visoke i gledam da budem maksimalno spreman. Ako budem bacio koliko planiram, a to je 21 metar, očekujem da budem u prvih pet, možda uđem i u borbu za medalju", rekao je Kolašinac.

On je istakao da mu adrenalin pomaže da najbolje rezultate postiže na takmičenjima i da su mu rezultati na treninzima kraći za metar u odnosu na nastupe kada se baca pred publikom i nadmeće sa protivnicima.

"Na treninzima bacam do 20 metara, jer sam takav, na takmičenjima me uhvati euforija i adrenalin, i uvijek bacim po metar više. Lični rekord mi je uvijek onaj rezultat koji sam ostvario na takmičenju", dodao je Kolašinac.

Srpski atletičar otkrio je da je zbog visine izabrao rotacionu tehniku bacanja kugle, koju još nije doveo do savršenstva.

"Postoje dvije vrste bacanja, linearno i rotaciono, odnosno Obrajen i Barišnjikov. Ja koristim ovu drugu tehnkiu, ona se uči godinama, trening je dosta teži, ali ako je savladate do kraja možete mnogo bolje rezultate da postignete. Obično viši takmičari, preko 195 centimetara, dva metra i više bacaju linearnom tehnikom, oni niži, recimo kao ja, su dinamičniji i mogu da bacaju rotaciono. Iz tog razloga sam se odlučio za nju, još je nisam usavršio, ali nadam se da hoću u budućnosti", poručio je Kolašinac.

Prema njegovim riječima, trenutno najbolju tehniku ima Amerikanac Ris Hofa, dok se na takmičenjima najbolje slaže sa njegovim zemljakom i bivšim svjetskim prvakom Kristijanom Kantvelom.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC