• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MAJAMI: Mareju titula, drugi na svijetu

Britanac Endi Marej pobijedio je Špaca Davida Ferera u finalu turnira u Majamiju, što mu je donijelo drugo mjesto na svjetskoj rang listi.

 MAJAMI: Mareju titula, drugi na svijetu Izvor: MONDO

Poslije 2009. Endi Marej je osvojio Majami i 2013. godine.

Nakon dva sata i 48 minuta Britanac je pobijedio Davida Ferera 2:1 u setovima (2:6, 6:4, 7:6), i prestigao Švajcarca Rodžera Federera na drugom mjestu ATP rang liste.

A sve je moglo da bude drugačije...

Ferer je bolje ušao u meč i ubjedljivo dobio prvi set, a poslije velike borbe koja je uslijedila imao je i meč loptu. Međutim, poslije jedne dugačke razmjene udaraca u 12 gemu trećeg seta pomislio je da je loptica završila u autu, tražio čelendž i - ispostavilo se pogrešio.

Možda je presudio i trenutak kada je u istom tom gemu Marej ukrao nekoliko sekundi da "smiri glavu", tako što je otrčao do klupe da promijeni znojnice na rukama. Samo nekoliko poena prije kraja meča? Nesvakidašnji potez svakako...

To mu je očigledno pomoglo, pošto nije podlegao pritisku kod meč lopte rivala, a kada je izborio taj-brejk potpuno je dominirao u njemu! Imao je pet meč lopti i iskoristio već prvu, za 7:1 u taj-brejku.

Cijeli taj treći set bio je izuzetno napet, pošto su igrači puno griješili, žalili se na dobacivanje publike, opravdano, a u prvih šest gemova viđeni su brejkovi.

Marej će sa 1.000 poena koje dobija pobjednik, uz ček na 719.160 dolara, prestići Rodžera Federera na ATP rang listi, dok će Ferer sa 600 bodova koje dobija poraženi finalista, uz 350.970 dolara, obići Rafaela Nadala na četvrtoj poziciji.

Bio je ovo 12 duel Ferera i Mareja, a Britanac sada vodi 7:5 u pobjedama.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC