• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Dobrom atmosferom do pobjede u Bojsiju

Đoković kaže da je uvijek nezgodno igrati na gostujućem terenu, ali da će srpski tim zahvaljujući dobrom štimungu pokušati da trijumfuje u SAD.

 Novak: Dobrom atmosferom do pobjede u Bojsiju Izvor: MONDO

Teniska reprezentacija Srbije od 5. do 7. aprila u glvanom gradu američke države Ajdaho, Bojsiju, igraće četvrtfinalni duel Dejvis kupa protiv selekcije SAD.

Novak Đoković predvodiće srpski tim.

"Drago mi je što sam se priključio reprezentaciji za četvfinalni duel sa SAD. Igramo u gostima, što je uvijek nezgodno i u ovakvom takmičenju predstavlja prednost za domaćina koji ima mogućnost odabira određene podloge i uslova u kojima se igra", rekao je Đoković poslije prvog treninga u Tako Bel areni.

Najbolji teniser svijeta smatra da će adut srpskog tima biti zajedništvo i dobra atmosfera koja uvijek vlada.

"Mi smo osvajali Dejvis kup 2010. godine i to nam je dalo mnogo samopouzdanja, novu radost i dimenziju u našim karijerama. Ambijent u timu je uvijek fantastičan, igrači se dobro slažu i tada je lakše da pružimo maksimum na terenu", dodao je prvi teniser svijeta.

Đoković je u nedjelju doputovao u Bojsi, gdje je već bio Ilija Bozoljac, a reprezentaciji su se danas priključili Nenad Zimonjić i Viktor Troicki.

Najbolji teniser svijeta istakao je da su domaćini odabrali podlogu koja njima više odgovara i da se duel odigra na velikoj nadmorskoj visini, zbog čega svi moraju da budu maksimalno koncentrisani.

"Dva puta smo trenirali na gotovo novoj podlozi, svjesni da je na 830 metara nadmorske visine, koja može mnogo da utiče na razvoj situacije na terenu, odnosno da utiče na kontrolu loptice koja mnogo brže i nekontrolisanije prolazi kroz vazduh. Zbog toga je važno održavati koncentraciju od prvog do posljednjeg poena", rekao je on.

Tim SAD igraće u sastavu Džon Izner, Sem Kveri i najbolji dubl svijeta - braća Bob i Majk Brajan.

"Oni su ovu podlogu i uslove izabrali zbog njihovih najboljih igrača Iznera i Kverija koji imaju jake i precizne servise, trenutno su sigurno među pet najboljih servera od aktivnih igrača, što mi poštujemo. Sa druge strane, imamo iskustvo i timski duh koji nas godinama krasi i podršku koju pružamo jedni drugima dok smo na terenu i van njega. Pripremni period je nešto duži nego u prošlosti, drago mi je što ćemo provesti više vremena zajedno i izgraditi pozitivnu atmosferu i energiju koja će nas, nadamo se, nositi do pobjede", rekao je Đoković.

Kako se srpski teniseri pripremaju na neobičan način za duel protiv selekcije SAD pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

Srbija je plasman u četvrtfinale izborila pobjedom nad Belgijom (3:2), dok su Amerikanci identičnim rezultatom savladali Brazil.

Pobjednik duela u Bojsiju sredinom septembra u polufinalu odmjeriće snage sa boljim iz meča između Kanade i Italije, koji se igra u Vankuveru.

(MONDO, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC