• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Butulija odlazi zbog Čovića

Da će biti problema kada "Gasprom" konačno uplati novac na račun Sportskog društva Crvena zvezda moglo je da se čuje još prošle nedjelje.

 Butulija odlazi zbog Čovića Izvor: MONDO

Navodno, najnezadovoljniji bili su rukometaši i vaterpolisti iz crveno-bijele porodice, a sve zbog toga što je, prema njihovim tvrdnjama, značajna suma novca namijenjena Košarkaškom klubu, u kojem - tvrde - ne postoji ni približna potreba za novcem kao u RK i VK.

Prvi je nogu povukao predsjednik RK Crvena zvezda Igor Butulija, koji je najavio da će podnijeti ostavku i o tome obavijestio, nikoga drugog, do predsjednika KK Crvena zvezda i potpredsjednika FK Crvena zvezda, Nebojšu Čovića.

Najave je ispunio u utorak, kada se javnosti obratio saopštenjem. Prenosimo ga u cjelosti.

"Obavještavam Vas da podnosim ostavku na funkciju predsjednika Upravnog odbora RK Crvena zvezda. Ovim činom u sadašnjoj situaciji želim da skrenem pažnju da najzad treba učiniti značajne korake, koji će popraviti materijalni položaj rukometnog kluba i da na ovaj način izrazim svoj protest zbog oduzimanja osam bodova rukometnom klubu od strane pojedinaca u RSS, kojima upravlja autoritarni predsjednik RSS Marjanović. Takvo oduzimanje bodova je jedinstven slučaj, dosad nezabilježen u našem i evropskom sportu".

"Prije nego što sam postao predsjednik kluba, u proljeće prošle godine, bio sam tri godine trener i za to vrijeme Zvezda je dva puta bila druga u prvenstvu i u Kupu. Za to vrijeme stvoreno je pet, šest igrača, koji su od omadinaca postali standardni prvotimci i većina njih su sada reprezentativci naše zemlje. Dovedeni su i neki mladi igraći iz drugih kubova, koji su velika perspektiva kluba i našeg rukometa, oformljena je omladinska škola, koje ranije nije bilo i slično".

"Klub je u to vrijeme bio u vrlo teškom materijalnom položaju i kao trener, mnogo sam se angažovao na obezbjeđivanju finansijskih sredstava, putem donacija i sponzorstva. To je, možda, i bio povod, što su pojedini ljudi iz kluba insistirali da preuzmem funkciju predsjednika, što sam poslije određenih konsultacija i prihvatio".

"Za ovo vrijeme, koliko sam predsjednik, ukupni prihodi koje je klub ostavario, uglavnom putem donacija i sponzorstva, su bili veći nego rashodi, koji su stvoreni u ovom periodu. Problem su postali dugovi od ranije, prije svega prema bivšim igračima. Sve vrijeme dok sam bio predsjednik, stalno smo bili u makazama između obaveza prema bivšim igračima i obavezama prema aktuelnim igračima koji su igrali. Ako se ne isplaćuju obaveze prema bivšim igračima, RSS je oduzimao bodove, što i sada čini, a ako se ne isplaćuje igračima, koji igraju, oni su čak i u štrajk stupali. Ipak i u takvoj situaciji, vraćen je jedan dio starih dugova, ali ne dovoljno".

"Mnogo puta i kada sam izabran i u junu i u septembru i više puta kasnije , imali smo direktna obraćanja i uvjeravanja od odgovornih lica da ćemo dobiti donacije i neke sponzore, ali od svega toga nije bilo ništa".

"Od malena sam formiran kao sportista. Već sa 12 godina, počeo sam da igram rukomet u Crvenoj zvezdi. Sa Zvezdom sam bio kadetski, omladinski i seniorski prvak nase zemlje. Sa Zvezdom sam bio i u polufinalu Kupa kupova Evrope, što je za sadašnje naše klubove nezamislivo. Teško da bio koji sportista može da shvati i prihvati da može biti lažnih obećanja, a bilo ih je mnogo. Moram priznati da sam, pokazalo se , naivno vjerujući, da će se obećanja o donacijama i sponzorstvu ispuniti, i sam sam prenosio igračima obećanja da će biti isplaćeni, a pokazalo se da to nije bio moguće. Ostalo mi je da se izvinim igračima, što smo mi u klubu davali njima obećanja, a nismo ih mogli ispuniti, zato što drugi nisu ispunili obećanja prema Zvezdi".

"Vrhunac navedene atmosfere su odluke tzv. Odbora za hitna pitanja našeg fudbalskog kluba, koji je prije par dana raspodijelio sredstva dobijena od 'Gasproma'. U više navrata uvjeravani smo da će dio sredstava pripasti i rukometnom klubu. Razgovarao sam o tome i sa gospodinom Čovićem i imao sam utisak da sa razumijevanjem shvata situaciju u rukometnom klubu. Razumio bih da su sva sredstva ostala u fudbalskom klubu. Ali kad je dio tih sredstava podijeljen drugim klubovima, najviše košarkaškom klubu, bez sredstava za rukometni klub, a što je ranije uvijek obećavano, informacija za sve nas u rukometu bila je razočaravajuća".

"Kao zvezdaš od malih nogu, uvijek sam navijao za sve klubove SD Crvena zvezde. Solidarnost između klubova SD Crvene zvezde je nešto najnormalnije. Kada sam svojevremeno kao rukometaš Zvezde od strane kapitena svih kubova Crvene zvezde izabran za sportistu godine SD, to me je ispunilo ponosom, koji i sada traje u meni".

"RK Crvena zvezda je oduvijek imao odlične odnose sa drugim klubovima i Zvezdinoj porodici klubova, a zlatni period bio je saradnja sa fudbalskim klubom u vrijeme kada su njim upravljali veliki sportski asovi Dragan Džajić I Vladimir Cvetković. Molio bih da se formira odgovarajuća radna grupa kako bi se izvršile pripreme za kadrovska rješenja u rukometnom klubu", navedeno je u pismu, uz potpis "Srdačno i sportski Vas pozdravlja Igor Butulija".

(MONDO, foto: MN press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC