• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

AUSTRIJA: Stižu "orlovi", vicešampioni Evrope

Veliko interesovanje za dolazak srpskih rukometaša u Grac. Hala rasprodata još u petak.

 AUSTRIJA: Stižu "orlovi", vicešampioni Evrope Izvor: MONDO

Austrijska rukometna reprezentacija najavljuje da će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo protiv Srbije ponovo ići "do svojih limita" i da namjerava da osvoji bodove.

Gradska dvorana u Gracu, koja prima 3.671 gledaoca, rasprodata je još od petka, tako da austrijski rukometaši očekuju podršku sa tribina, koja bi trebalo da im omogući novi uspjeh protiv Srbije kao što je to bio slučaj na Evropskom prvenstvu 2010. na domaćem terenu.

Selektor austrijske reprezentacije Patrekur Johaneson optimistički gleda na sutrašnji susret.

"Ako budemo išli do naših limita, vjerovali u sebe i držali se dogovorene taktike pobjeda protiv favorita je moguća", rekao je on.

Austrija mora da igra na pobjedu kako bi se kvalifikovala za Evropsko prvenstvo u januaru iduće godine u Danskoj, jer samo prve dvije ekipe prolaze na šampionat, kao i najbolja trećeplasirana ekipa iz sedam kvalifikacionih grupa.

Prema riječima Johanesona, igrači su željni susreta protiv Srbije, a on je svojim rukometašima preko Interneta još prije par nedjelja proslijedio video-snimke srpskih rukometaša kako bi se upoznali sa protivnikom.

Interesovanje publike u Austriji je ogromno, tako da su karte za utakmicu prosto razgrabljene.

"Nikada do sada dvorana nije bila rasprodata toliko dana unaprijed", zadovoljno je konstatovao generalni sekretar Rukometnog saveza Austrije Martin Hauslajtner.

Ne očekuje se da će selekcija Srbije imati podršku sa tribina, jer je većina karata prodata preko akcija austrijskih klubova, a svega 30 je prodato preko Rukometnog saveza Srbije.

Utakmica između Austrije i Srbije igra se u srijedu, u Gracu od 20.15 sati, a dva protivnika ponovo se sastaju u nedjelju u Zrenjaninu.

U kvalifikacionoj grupi 7 Srbija je prvoplasirana sa četiri boda ispred Rusije i Austrije sa po dva i Bosne i Hercegovine, koja je bez bodova.

TABELA GRUPE 7: Srbija 4, Rusija 2, Austrija 2, Bosna i Hercegovina 0.

Preostali mečevi: Austrija - Srbija (3. 4), BiH - Rusija (4. 4), Rusija - BiH (7.4), Srbija - Austrija (7.4), Rusija - Srbija (12.6), BiH - Austrija (13.6), Srbija - BiH (15. ili 16. 6), Austrija - Rusija (16.6)

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC