• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Srbija ispred svega

Najbolji svjetski teniser kaže da nijedan pojedinačan uspjeh u karijeri ne može da se mjeri sa pobjedama koje ostvaruje igrajući za nacionalni tim.

 Đoković: Srbija ispred svega  Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije priprema se u Bojsiju za četvrtfinalni duel Dejvis kupa sa Sjedinjenim Američkim Državama.

Mečevi će se igrati od 5. do 7. aprila, a u srpskom timu svi su optimisti da mogu do plasmana u naredno kolo, iako će igrati bez nedovoljno spremnog Janka Tipsarevića, 10. igrača na ATP rang listi.

Srbija je 2010. godine bila pobjednik Dejvis kupa, što je Novak Đoković ocijenio kao najljepši trenutak karijere i nešto što bi volio da ponovi.

"Srbija je osvojila Dejvis kup 2010. godine i to je jedno od najljepših trenutaka u mojoj karijeri. Osvojio sam Vimbldon, došao do prvog mjesta na ATP listi, ali ništa ne može da se mjeri sa pobjedama koje donosiš svojoj zemlji. Pokušaćemo da oživimo uspomene, koje smo imali u finalu protiv Francuske", rekao je Đoković na konferenciji za medije uoči duela u petak.

On je dodao da zna kakvi ga uslovi očekuju u Bojsiju i da je maksimalno motivisan da reprezentaciji donese pobjedu.

"SAD su najuspješnija zemlja u Dejvis kupu, imaju dugu tradiciju u tenisu i dosta dobrih igrača. Kveri i Izner su lideri tima, a tu su i braća Brajan, najbolji dubl na svijetu ikada. Veoma su jaki, izabrali su uslove i nadmorsku visinu za koje misle da može da im pomogne. Igrali smo u ovakvim uslovima, znamo šta nas očekuje. Maksimalno smo motivisani da igramo i našoj zemlji donesemo pobjedu", istakao je vodeći teniser na svjetskoj rang listi.

Ipak, neće sve zavisiti samo od Novaka.

"Ovdhe nije riječ o mojim mečevima protiv Iznera i Kverija, jer ovo je timsko takmičenje. Uspjeh kolektiva je prioritet, čak ako i dobijem ta dva meča, to neće biti dovoljno da prođemo, jer su nam potrebna tri poena", rekao je Đoković.

Najbolji dubl igrač srpske reprezentacije Nenad Zimonjić vjeruje da Srbija sa iskustvom koje ima, može da ponovi uspjeh iz 2010. godine.

"Vjerujem da sa Novakom, koji je najbolji teniser na svijetu, i iskustvom koje imamo, možemo da ponovimo taj uspjeh. Uostalom, zato smo ovdje. Imamo dobar tim i vjerujem da možemo da igramo sa svima, bez obzira na protivnika i domaći ili gostujući teren", rekao je Zimonjić.

"Moramo da iskoristimo period kada Srbija ima mnogo uspješnih tenisera. Ko zna kada ćemo ponovo imati ovakvu generaciju, možda nikada", dodao je iskusni teniser.

Zimonjić je napomenuo da očekuje teške duele, posebno u subotu kada će na megdan izaći najboljem svjetskom dublu, braći Majku i Bobu Brajanu.

"Braća Brajan ne prave previše grešaka, dobro pokrivaju teren, odlično se međusobno pomažu prilikom serviranja, igraju zajedno od rođenja i zato su najbolji. Oni su definitivno favoriti, ali ulazimo u meč sa vjerom da možemo da pobijedimo. Mislim da imamo dobar tim, bez ozbira s kim ću nastupiti", objasnio je popularni Ziki.

Žrijeb parova ovog četvrtfinalnog duela održaće se u četvrtak u 20 sati po našem vremenu, a srpski teniseri nadaju se podršci sunarodnika koji žive u Čikagu i okolini.

(Tanjug/MONDO, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC