• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK (četvrtfinale): Srbija povela protiv SAD

Novak Đoković dobio meč protiv Džona Iznera rezultatom 7:6 (7:5), 6:2, 7:5 i donio Srbiji prvi poen u četvtfinalu Dejvis kupa protiv SAD.

 DK (četvrtfinale): Srbija povela protiv SAD  Izvor: MONDO

Novak Đoković odradio je perfektno prvi dio posla u četvrfinalnom meču Dejvis kupa u Tako Bel areni u prestonici države Ajdaho.

Pobijedio je najbolji teniser Džona Iznera sa 7:6 (7:5), 6:2, 7:5 i donio vođstvo Srbiji od 1:0 na startu duela sa selekcijom SAD.

Novak je malu nervozu imao samo na startu meča, ali kako je vrijeme prolazilo najbolji teniser je igrao sve bolje.

"Sa dosta opreza ušli smo obojica u meč. Ja sam Izneru dao prednost na početku sa dvije duple greške, ali sam onda brzo vratio brejk i to je bila prekretnica na meču. Dobio sam prvi set, a to je velika prednost u ovom takmičenju. Poslije toga sve je bilo lakše", izjavio je Đoković.

Džon Izner brzo je došao do prednosti u Tako Bel areni - 3:1, ali je Novak Đoković odmah nakon toga uzvratio istom mjerom.

Prvo je srpski teniser dobio gem na svoj servis, a onda je poslije vođstva visokog Amerikanca od 30:0, uspio da ga natjera na napravi nekoliko greški u nizu, napravi preokret i izjednači rezultat na 3:3.

Neizvjesnost je potrajala i u narednih šest gemova, pa je odluka pala u taj-brejku. Đoković je odlično počeo, napravio je mini brejk, a zatim je povećao vođstvo na 4:1. Ispostavilo se da je to bilo nedostižno za Iznera. Novak je iskoristio treću set loptu i poslije 45 minuta igre poveo 1:0 u setovima.

Izner je u prvom setu koristio svoje najjače oružje - snažan servis, pa je upisao osam as udaraca, dok je Novak zabilježio dva.



U nastavku duela najbolji teniser svijeta odmah je preuzeo inicijativu i kontrolu igre. Izner je poveo sa 1:0, uz dosta muke, a onda je Đoković nanizao tri gema. Njegov rival napravio je dosta greški, najviše iz forhenda, a i servis ga nije išao kao u prvom setu (upisao samo jedan as).

Amerikanac je nakon toga zaigrao nešto agresivnije, ali je Đoković uspijevao da odbije njegove napade i očuva prednost.

On je u sedmom gemu napravio novi brejk i povećao vođstvo na 5:2, nakon čega mu nije bilo teško da i drugi set okonča u svoju korist.

Na startu trećeg seta Izner se rastrčao po terenu i već u drugom gemu stigao je do brejk prilike, druge na meču, ali nije uspio da je iskoristi. Novak je dobrim servisom "iščupao" iz nezgodne situacije i dobio gem - 1:1.

Izner je nakon toga igrao dovoljno dobro da najboljem na svijetu ne omogući nijednu brejk loptu sve do 12 gema, a onda je Novak prilikom vođstva od 5:5 riješio da spriječi novi taj-brejk i završi posao.

On je stigao do tri brejk lopte i odmah iskoristio prvu, žestoko proslavio vođstvo, a onda sigurno dobio i svoj servis gem i poslije tačno dva časa igre donio Srbiji prvi poen u duelu sa Amerikancima.

Đoković se posebno zahvalio publici koja ga je bodrila.

"Mnogo hvala navijačima što su mi pomogli. Znam da su mnogi putovali danima kolima i izdvojili dosta novca za kartu i za smještaj kako bi nas podržali. Hvala im", dodao je najbolji teniser svijeta.

On je rekao da se nada da će njegovoj ekipi poslije vođstva biti lakše u nastvaku četvrtfinalnog duela.

"Imali smo šest, sedam dana priprema, i to nam je pomoglo da se adaptiramo na ove uslove koji su jedinstveni. Ovo je najviša nadmorska visina na kojom sam igrao, bilo mi je teško da vraćam Iznerov servis, lopta je nezgodno odskakala, ali sam uspio da se prilagodim tim uslovima. Nadam se da će nam sada biti lakše u nastvaku duela", dodao je Đoković.

U drugom meču dana sastaće se Sem Kveri i Viktor Troicki.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images/Matthew Stockman, TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC