• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK (četvrtfinale): Ameri izjednačili

Sem Kveri pobijedio Viktora Troickog 3:2 poslije više od tri sata igre. Troicki posustao u finišu petog seta.

 DK (četvrtfinale): Ameri izjednačili  Izvor: MONDO

Poslije tri sata i 20 minuta velike borbe, reprezentacija SAD uspjela je da izjednači u četvrtfinalnom duelu protiv Srbije u Dejvis kupu, u Bojsiju (Ajdaho).

Nakon što je Novak Đoković uspješno završio posao protiv Džona Iznera, Viktor Troicki je vodio pravi boj protiv Sema Kverija, ali je poklekao kad je bilo najvažnije.

Kveri - Troicki 3:2 (7:6 (7-1), 3:6, 4:6, 6:1, 6:4). Četvrtfinale se nastavlja dubl mečom u subotu (21h po srednjevropskom vremenu), a u nedjelju su dva singl meča.

Sada je lako praviti se pametan, ali da je Troicki iskoristio vezane brejk šanse u četvrtom gemu, vjerovatno bismo sada pisali da je Srbija blizu plasmana u polufinale. Dugo je trajao taj gem, i Kveri je bio pod pritiskom, nije ga služio ni servis, kao, recimo, u četvrtom setu, ali je i Viktor u pojedinim situacijama bio brzoplet.

Nije bilo brejkova u odlučujućem setu sve do devetog gema. Tada ni sreća nije pogledala Troickog, jer se loptica "igrala" na mreži i odlučila je da ostane u srpskom polju. Kveri je napravio brejk, a potom i da trijumfuje na svoj servis.

U prvom setu Kveri je imao prednost od 5:2. Najprije je napravio brejk za 2:2, potom je kod 4:1 imao još dvije brejk šanse, ali se Troicki izvukao. Srpski tenisr je potom vezao tri gema i izjednačio. Pri rezultatu 5:3, Amerikanac je servirao za set. Upravo u tom gemu, srpski teniser je imao tri brejk prilike i uspio je da iskoristi treću, zahvaljujući tome što je Kveri napravio duplu servis grešku!

U taj-brejku, međutim, potpuna dominacija Kverija, mada mu je i Troicki pomogao pojedinim lošim rješenjima.

Drugi set je počeo obostranim brejkovima. Najprije je Kveri napravio prednost, ali je Viktor odmah uzvratio. Kod rezultata 2:2, Kveri je imao nove brejk šanse, ali se srpski teniser odbranio, izvukao, poveo 3:2, a potom vezao još dva gema za 5:2. Kveri je smanjio na 3:5, ali je Viktor došao do seta smečom!

Viktor je opustio ruku i nastavio dobro da igra i u trećem setu. Prvi je stigao do brejka u trećem setu i poveo 3:2, a onda čuvao svoj servis do kraja. Posljednji gem je dobio sa nulom!

Kveri se potpuno vratio u meč u četvrtom setu. Napravio je brzo brejk, poveo 2:0, a potom je Viktor imao šansu da oduzme servis protivniku. Međutim, Kveri je odličnim servisima odbio napad. Potom je brzo slomio otpor srpskog tenisera i za 28 minuta došao do izjednačenja.

Na već opisan način, u petom setu, Kveri je ostvario važan trijumf za svoj tim.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC