• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Troicki: Šteta, ali vjerujem u tim

Četvrtfinale Dejvis kupa između SAD i Srbije biće nastavljeno partijom dublova u 21 čas. Poslije prvog dana rezultat je 1:1.

 Troicki: Šteta, ali vjerujem u tim Izvor: MONDO

Novak Đoković oduševio je brojne srpske navijače u Bojsiju pobjedom nad Džonom Iznerom u tri seta (7:6, 6:2, 7:5), ali Viktor Troicki potom nije uspio da Srbiju dovede na prag polufinala.

Gubio je 1:0, preokrenuo na 2:1, ali je Sem Kveri na kraju slavio rezultatom 3:2, po setovima 7:6, 3:6, 4:6, 6:1, 6:4.

"Fali mi samopouzdanja u ovakvim mečevima. Mislim da sam odigrao dobar meč i dao sve od sebe, ali to na kraju nije bilo dovoljno", rekao je Troicki.

"Nisam imao ni sreće da iskoristim par brejk lopti u petom setu, dok je Kveri uzeo najbitniji gem za njega i pobijedio", osvrnuo se Viktor na posljednji brejk američkog tenisera, pri rezultatu 4:4 u petom setu.

"Krivo mi je što sam krenuo malo sporije u prvom setu i što sam poslije morao da jurim rezultat, ali u cjelini mislim da sam igrao dobro. Šteta zbog poraza. Idemo dalje, vjerujem u tim" dodao je 44. teniser svijeta.

Za plasman Srbije u polufinale, pored pobjede Đokovića nad Kverijem, koja se "podrazumijeva", biće neophodno da neko od srpskih tenisera napravi podvig.

Ostaje da se vidi može li to u subotu da uradi Nenad Zimonjić sa Ilijom Bozoljcem (ili možda nekim drugim?) protiv najboljeg dubla svijeta, koji čine Bob i Majk Brajan. Ako ne, onda će Troicki u potencijalnom meču odluke tražiti pobjedu nad Iznerom.

Selektor Bogdan Obradović vjeruje da će njegov tim dati sve od sebe i ističe da su reprezentativci spremni za nastavak duela sa SAD.

"Imamo dobru atmosferu u timu i svi su spremni za igru. Novak je zdrav, Viktor je dobro poslije meča, mada sigurno umoran. Ilija je dobro trenirao, izuzetno je spreman i u kombinaciji sa Nenadom za dubl", rekao je Obradović.

"Imamo iskustvo u Dejvis kupu i gledamo naprijed. Vjerujemo u sebe i ubijeđen sam da ćemo dati maksimum".

Obradović se posebno osvrnuo na partiju Troickog, koji u četvrtfinalu mijenja Janka Tipsarevića.

"Napreduje i drago mi je što će i duel sa Kverijem doprinijeti da popravi formu i da sebi dokaže da može da se vrati među prvih 20 tenisera svijeta, gdje mu je mjesto. Naš tenis stalno napreduje i zato sam ponosan na momke. Ubijeđen sam da će biti još puno dobrih rezultata".

Dublovi izlaze na teren Tako Bel arene u 13 časova po lokalnom, odnosno 21 po centralnoevropskom vremenu.

Troicki je američkim novinarima rekao da će se srpski par boriti za pobjedu, ko god izađe na teren sa Zimonjićem.

"Možda to budem i ja, ne bi mi bilo prvi put da igram pet setova u singlu, pa sutradan i dubl. Brajani su favoriti, ali nisu nepobjedivi. Izgubili su od Brazilaca u prethodnom kolu Dejvis kupa. I mi imamo specijalistu za dubl, koji je u karijeri slavio mnogo pobjeda nad njima".

(Beta/MONDO, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC