• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Moldavci vode 2:1 protiv BiH

Moldavski dubl Albot/Kjumak savladao Gorčića i Džumhura 3:0 po setovima i poveo 2:1 u pobjedama u meču drugog kola Evro-afričke zone Dejvis Kupa.

 DK: Moldavci vode 2:1 protiv BiH Izvor: MONDO

Moldavija ponovo vodi. Poslije pobjede Albota nad Brkićem Džumhur je uspio izjednačiti, ali poslije susreta dublova Moldavci ponovo imaju prednost.

Albot i Kjumak za 109 minuta savladali su Gorčića i Džumhura 3:0, po setovima 7:5, 6:4, 6:3 i tako donijeli novo vođstvo svojoj reprezentaciji.

Gorčić i Džumhur imali su dobru priliku da osvoje prvi set kada su vodili 5:2 u gemovima, ali umjesto toga Moldavci su preokrenuli, dobili pet narednih gemova i stigli do 7:5.

Drugi set završen je rezultatom 6:4, a i u tom dijelu meča bh. teniseri su imali svoju priliku koju nisu iskoristili. Gorčić i Džumhur nisu iskoristili priliku za brejk pr rezultatu 2:2 u gemovima i poslije toga ponovo su Moldavci okrenuli meč u svoju korist.

Treći set bio je već stvar rutine i Moldavci su ga dobili 6:3 za konačnih 3:0 u setovima i ukupno vođstvo Moldavije 2:1.

Prvi reket Bosne i Hercegovine Damir Džumhur prethodno je izjednačio rezultat protiv Moldavije (1:1).

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur uspio je da osvoji važan poen protiv Maksima Dubarenka poslije pet setova - 3:2 (6:3, 2:6, 5:7, 6:3, 6:4) u meču koji je počeo još u petak, ali je sinoć prekinut zbog mraka u Mostaru.

Džumhur je dobio prvi set 6:3, Moldavac je u subotu preokrenuo sa dva dobijena seta, da bi bh. teniser uspio da se psihološki vrati i izjednači na 2:2 u setovima.

U petom odlučujućem setu je osvojio brejk u petom gemu i potom rutinski odradio posao do kraja za 6:4 i pobjedu koja je anulirala trijumf moldavskog tenisera Radua Albota nad Tomislavom Brkićem 3:0 (6:3, 7:6, 6:3).

Četvrti i peti meč, na rasporedu su u nedjelju.

Pobjednik meča između BiH i Moldavije igraće protiv boljeg iz dvoboja Litvanije i Portugala u razigravanju za ulazak u Prvu grupu Dejvis kupa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC