• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimonjić: Ika junak. Bozoljac: Ziki vođa

Srpski teniseri poslije pobjede nad najboljim dublom svijeta (3:2) istakli da im je to bila najbolja partija za nacionalni tim.

  Zimonjić: Ika junak. Bozoljac: Ziki vođa  Izvor: MONDO

"Bio je ovo zaista nevjerovatan meč, vjerovatno ne najbolji u mojoj karijeri, ali svakako najbolji koji sam odigrao za reprezentaciju u Dejvis kupu", rekao je Nenad Zimonjić poslije pobjede, u paru sa Ilijom Bozoljcem, protiv najboljeg dubla svijeta, braće Boba i Majka Brajana - 7:6 (7:5), 7:6 (7:1), 5:7, 4:6, 15:13 u četvrfinalu Dejvis kupa protiv SAD z Bojsiju.

Srpski teniser je objasnio i zbog čega misli da je to bila nevjerovatna pobjeda.

"Ilija je pravi junak. Nikada do sada nije ni vidio braću Brajan na terenu, a odigrao je sjajno. Presrećan sam što smo dobili meč i donijeli ekipi neočekivano vođstvo koje nam daje velike šanse da prođemo u polufinale", rekao je Zimonjić.

Najiskusniji član srpskog tima rekao je da je svom partneru dao koristan savjet uoči meča, kojeg se on strogo pridržavao, i koji mu je pomogao da odigra, možda, i meč karijere.

"Iliji sam samo rekao da, bez obzira na ono što se dešava na terenu, ostane potpuno miran i koncentrisan samo na naredni poen".

Ilija Bozoljac rekao je da veliki trijumf nad najboljima na svijetu ne bi bilo moguće ostvariti bez Zikija.

"Presrećan sam što sam dobio priliku da igram sa Nenadom. Uživao sam sve vrijeme, energija na terenu je bila super i uživao sam u svakom trenutku provedenom na terenu. Ziki me je sve vrijeme vodio, a moje je bilo samo da ostanem maksimalno koncentrisan i da ni u jednom trenutku ne razmišljam ni o braći Brajan, ni o Dejvis kupu, već samo o tome da svaki poen odigram najbolje što mogu. Ziki mi je zaista mnogo pomogao, i veoma sam mu zahvalan na tome", rekao je Bozoljac i istakao da bi identičnu pričao ispričao i da su izgubili meč.

Popularni Ika nije mogao da ne pomene značaj ogromne podrške koja sve vrijeme stizala sa klupe.

"Velika je stvar kada vas najbolji igrač svijeta Novak Đoković četiri i po sata prati, bodri i skače sa stolice poslije svakog osvojenog poena. To je neprocjenjivo", dodao je Bozoljac.

Srbija protiv SAD vodi sa 2:1, a poslednjeg dana takmičenja u Tako Bel areni u Bojsiju u singlovima će nastupati Novak Đoković - Sem Kveri, a nakon toga i Viktor Troicki - Džon Izner.

Pobjednik duela u Ajdahu u polufinalu u septembru će igrati sa boljim iz duela Kanade i Italije.

(MONDO, foto: TSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC