• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DK: Moldavija preko BiH u istoriju

Radu Albot pobijedio je Damira Džumhura rezultatom 3:2 i tako donio Moldaviji pobjedu nad BiH u drugom kolu Evro-afričke zone Dejvis kupa.

 DK: Moldavija preko BiH u istoriju Izvor: MONDO

Moldavija će u plej-of za popunu prve grupe Evroafričke zone Dejvis kupa pošto je u Mostaru, u meču protiv BiH stigla do nedostižnih 3-1 u pobjedama, trijumfom Radu Albota nad Damirom Džumhurom 3:2, po setovima  6:7, 4:6, 6:4, 6:3, 6:3.

Selekcija Moldavije plasmanom u plej of ostvarila je najveći uspjeh u svojoj istoriji, a bila je to ukupno četvrta pobjeda Moldavije u šest međusobnih mečeva protiv BiH.

Džumhur je bio na putu da ponovo vrati egal u ovaj meč, pošto je i juče pobjedom nad Dubarenkom u pet setova izjednačio na 1:1 poslije čega je moldavski dubl savladao njega i Gorčića.

Danas međutim Džumhur nije izdržao i morao je da čestita protivniku na trijumfu iako je dobio prva dva seta.

Igranje u pet setova protiv Dubarenka i meč dublova su ga očigledno previše iscrpili i Džumhur nije više izdržao pa je Albot dobio treći set, a zatim i četvrti.

U petom setu Albot je vodio 4:0, Džumhur je uspio d asmanji na 4:2, ali nije imao snage da pokuša da napravi i potpuni preokret i peti, odlučujući set završen je rezultatom 6:3 za Moldavca.

Supervizor meča odlučio je da se peti set ne igra pošto je već sve odlučeno, a Moldavci će u plej-ofu za popunu prve grupe Evroafričke zone Dejvis kupa igrati protiv Portugala.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC