• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džumhur: Nisam više imao snage

Bh. teniser Damir Džumhur poslije poraza od Albota i eliminacije BiH od Moldavije izjavio da je dao sve od sebe, ali da nije imao snage za pobjedu.

 Džumhur: Nisam više imao snage Izvor: MONDO

Dejvis kup reprezentacija BiH poražena je u Mostaru od Moldavije 3:1 poslije poraza Damira Džumhura od Radua Albota 3:2, po setovima 6:7, 4:6, 6:4, 6:3, 6:3.

Mladi bh. teniser se borio ovog vikenda, uspio u subotu da donese izjednačenje pobjedom nad Dubarenkom, ali nije uspio da selekciju BiH ponovo vrati u život poslije poraza u dublu.

Džumhur je poveo 2:0 u setovima protiv Albota ali pobjeda u pet setova juče i igranje dubla ostavili su traga i više nije imao snage da dovrši posao, a koliko je sve bilo iscrpljujuće otkrio je sam Džumhur.

"Meni je zaista žao što nisam uspio donijeti drugi bod i šansu za prolazak dalje, ali siguran sam da svi oni koji su gledali meč mogli su da vide da sam dao sto odsto, i više nego što sam mogao. Sinoć sam imao tešku noć, nisam ni spavao, povraćao sam tako da zaitsa sam dao sve od sebe jer ovo je ipak Dejvis kup, igra se na tri dobijena seta, uspio sam dva odigrati onako kako treba a kasnije zaista nisam imao snage. Čestitam Moldavcima", rekao je Džumhur u izjavi za BHT1 poslije meča.

On smatra međutim da Dejvis kup selekcija uprkos neuspjehu ima dobru perspektivu.

"Ova reprezentacija zaista ima perspektivu. Trojica mlađih igrača pa i Franjo koji je četvrti, Ismar koji ima iskustvo u Dejvis kpu može nam mnogo pomoći. U ovom meču imali smo previše pehova da bismo napravili rezultat. Od Delića koji nije mogao igrati do Tome koji se povrijedio poslije prvog meča, zatim moj peh što sam morao da igram pet setova pa dubl jer niko nije mogao da igra dubl. To su sve neka stvari koje su uticale na ovaj ishod. Teško je govoriti poslije ovog meča, ali mi idemo dalje jer sigurno imamo perspektivu", rekao je Džumhur.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC