• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Raonić "najjača karika" Kanade

Srpski teniseri dočekaće Kanadu u Beogradu u septembru u polufinalu Dejvis kupa sa željom da ponove uspjeh iz 2010. kada su osvojili "salataru".

 Đoković: Raonić "najjača karika" Kanade Izvor: MONDO

Srbija je trijumfom nad selekcijom SAD na gostovanju obezbijedila treći put nastup u polufinalu Svjetske grupe Dejvis kupa.

Protivnik će im biti reprezentacija Kanade, koja je napravila najveći uspjeh u istoriji plasmanom među četiri najbolja tima, nakon pobjede nad Italijom.

Novak Đoković analizirao je igrače selekcije Kanade, koja će se u Beogradu u septembru suprotstaviti osvajačima "salatare" 2010. godine.

"Miloš Raonić je prvi reket Kanade. On je jedan od najperpektivnijih igrača trenutno, ima jedan od najjačih servisa i to koristi kao veliku prednost u igri. Tu je i Daniel Nestor, kao stub reprezentacije, koji nastupa vjerovatno koliko ja imam godina, i to njegovo veliko iskustvo može da im pomogne. Međutim, mi imamo Zikija, koji dobro poznaje Nestora, jer su igrali zajedno. Frenk Dančević je njihov drugi igrač, takođe ga poznajemo, a tu je i Vasek Pospišil, rodom iz Češke... Nadamo se da će povesti bar jednog pravog Kanađanina na duel protiv Srbije", našalio se Đoković.

Video

Selektor Bogdan Obradović čestitao je cijeloj svojoj ekipi na velikoj pobjedi u Bojsiju.

"Čestitam svim momcima, naročito Novaku, jer je po ko zna koji put pokazao kako se bori za Srbiju i koliko je spreman da se žrtvuje za svoju reprezentaciju. Uspio je da završi duel povrijeđen i obezbijedi nam poslije prvog meča singla u nedjelju ukupnu pobjedu. Bilo je zaista teško, ali je uspio".

Obradović je rekao da su svi dali veliki doprinos trijumfu nad selekcijom SAD, čak i neki koji su bili "anonimusi" i da se nada da će Srbija polufinalni duel protiv Kanade u septembru igrati u punom sastavu.

"Dan ranije Zimonjić i Bozoljac odigrali su zaista dobro u dublu. Amerikanci nisu ni znali ko je Bozoljac prije tog meča, ali su ga sada upoznali i dobro zapamtili. Mislim da smo potvrdili da imamo zaista dobar tim. Svi oni imaju veliki motiv kada igraju za Srbiju i mislim da je ta energija veoma potrebna ako želite da ostvarite dobar rezultat. Oni su već 2010. pokazali da su šampioni, a sada su spremni da to ponove. Nažalost, Janko Tipsarević nije bio uz nas, a nadam se da će u septembru na meču protiv Kanade u polufinalu moći da nam pomogne pred više od 20.000 srpskih navijača", rekao je Obradović.

Polufinalni duel Dejvis kupa između Srbije i Kanade igraće se od 13. do 15. septembra u Beogradu.

(MONDO, foto: Beta/AP/ The Canadian Press, Darryl Dyck)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC