• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: "Vječiti" počinju bitku za trofej

Odbojkaši Partizana i Crvene zvezde u četvrtak u Šimicama započinju finalnu seriju plej-ofa, prvu poslije 23 godine.

 ODBOJKA: "Vječiti" počinju bitku za trofej Izvor: MONDO

Odbojkaši Crvene zvezde i Partizana spremno dočekuju početak završne borbe za trofej najboljeg u domaćem šampionatu.

Kapiteni "vječitih" Mihajlo Mitić i Ivan Steljić složili su da će do trofeja stići ekipa koja bude strpljivija i smirenija.

"Sve što smo do sada uradili pada u vodu ako se ne odigra dobro u finalu i isto tako treba da zaboravimo mjesto na tabeli jer je ovo totalno nova priča. Želimo da izađemo kao pobjednici, ali igra se na tri dobijene utakmice i pobijediće ekipa koja bude imala više strpljenja i bolju glavu. To je najbitnije u plej-ofu, ne treba srljati i sigurni smo da nam titulu niko neće dati, već da to moramo sami da osvojimo i zaslužimo", izjavio je kapiten Zvezde Mihajlo Mitić.

Trener crveno-bijelih, koji su domaćini u prva dva meča, rekao je da njegov tim mora da opravda ulogu favorita.

"Mi nikada nismo ni bježali od uloge favorita, ali znamo da je teže braniti titulu nego je iznova osvajati. Znate, sezona je duga, opravdali smo ulogu favorita kroz Ligu, opravdali kroz Kup, za sada smo u plej-ofu na dobroj poziciji da odbranimo titulu i ja se nadam da će tako i biti", rekao je Duško Nikolić.

Ovogodišnje finale je prvi okršaj "vječitih" u finalu plej-ofa poslije 23 godine.

"Mi smo, da tako kažem, ukrali ideju portugalskog stručnjaka iz Zvezdinog fudbalskog kluba Rikarda Sa Pintua time što smo zabranili riječ titula. Nekako nam se više sviđa termin baraž za Ligu šampiona jer na taj način želimo da isprovociramo sve one kvazi stručnjake i trenere koji su dosta neozbiljno i površno spustili Partizan na neke niske grane. Međutim, Partizan je to na najbolji način demantovao kroz plej-of. Apsolutno se ne slažem sa činjenicom da smo napravili čudo do kraja jer mislim da će pravo čudo biti da iznenadimo i Zvezdu i da pokušamo da je zaustavimo tamo gdje smo je, čini mi se razigrali prošle godine u polufinalu plej-ofa. Ne plašimo se duela sa crveno-bijelima i mislim da će ekipa koja bude koncentrisanija biti u prednosti. Takođe, cijenim da što se duže bude igrala finalna serija šanse Partizana su veće", izjavio je kapiten Partizana Ivan Steljić.

Steljić je objasnio da je rivalstvo Crvene zvezde i Partizana u odbojci mnogo zdravije nego u svim ostalim sportovima.

"Ja bih najsrećniji bio kada bih u loži Šumica vidio Nebojšu Čovića i Duška Vujoševića, pa da na taj način i oni pokušaju da izmire svoje nesuglasice i prenesu iste ovakve odnose koje imaju odbojkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda. Da samo parket i zdrav rivalitet budu mjerilo za onoga koji će osvajati titule i pobjeđivati. Sve drugo što se podvlači i dolazi sa strane nije u redu i nema ga u odbojci. To ne znači da neće biti možda nekih trzavica među nama na parketu, ali sve u u granicama koje će biti daleko od onih na košarkaškim i fudbalskim mečevima", poručio je kapiten Partizana.

Finalna serija igra se na tri pobjede. Zvezda će biti domaćin u prve dvije, u četvrtak i 15. aprila i oba meča igraju se od 20.30 časova, dok će Partizan ugostiti crveno-bijele u trećem duelu, 23. aprila, na istom mjestu od 18 sati.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC