• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savez: Već smo se izvinili Nikčeviću

Rukometni savez Srbije otkrio da je već zatražio oproštaj od krilnog napadača zbog toga što mu u Zrenjaninu prije četiri dana nije uručena plaketa.

 Savez: Već smo se izvinili Nikčeviću Izvor: MONDO

Rukovodstvo RSS-a dodijelilo je prošlog vikenda, uoči utakmice Srbija - Austrija u Zrenjaninu, poklone i plakete za igrače koji su odigrali 100 i više mečeva za reprezentaciju.

Priznanja su uručena Žarku Šešumu, Rajku Prodanoviću, Marku Vujinu i Momiru Iliću. Ne i Ivanu Nikčeviću.

Kapiten Ilić zatražio je odmah poslije meča da neko jednom od najiskusnijih u taboru "orlova" kaže "izvini".

Savez se u četvrtak oglasio saopštenjem u kojem je objašnjeno da je gensek Božidar Đurković odmah poslije meča sa Austrijom razgovarao sa Nikčevićem i još jednom ponovljeno da spiker nije pozvao Ivana da primi plaketu za odigranu 116. utakmicu u dresu reprezentacije.

"Došlo je do propusta. Spiker koji je ispred sebe imao spisak igrača koje je trebalo da prozove, kako bi primili plakete za jubilej i veliki doprinos našem rukometu, to nije učinio, iako je i Ivan Nikčević, poput Momira Ilića, Žarka Šešuma, Marka Vujina, Rajka Prodanovića, kao i članova stručnog štaba, bio na tom spisku. Mi smo se zbog toga Ivanu izvinili, i među nama nema nikakvih problema, a sve dalje priče na temu njegovog odlaska iz reprezentacije su deplasirane", izjavio je Đurković za zvanični sajt Saveza.

Rukometaši Srbije, vicešampioni Evrope, pokušaće da se težim putem domognu Evropskog prvenstva u Danskoj naredne zime. Trenutno zauzimaju treće mjesto na tabeli svoje kvalifikacione grupe, a u nastavku takmičenja očekuju ih dueli sa Rusijom (12.6) i Bosnom i Hercegovinom (16.6).

Dakle, trebalo bi očekivati da uskoro plaketu dobije i Nikčević, jedan od ključnih faktora u osvajanju srebrne medalje na EP u Beogradu.

Takođe, ne bi trebalo zaboraviti ni njegov istorijski gol protiv Poljske u Španiji (za konačnih 25:25), kojim je sačuvao nadu "orlova" za put na Olimpijske igre u Londonu, na kojima su potom i učestvovali.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC