• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Radnički siguran u Parku

Vatrepolisti Radničkog poveli protiv Partizana u polufinalnoj seriji plej-ofa šampionata Srbije. "Đavoli" na svom bazenu slavili 11:8.

 VATERPOLO: Radnički siguran u Parku Izvor: MONDO

Osvajač Kupa Evrope bio je siguran u prvoj utakmici polufinala plej-ofa prvenstva Srbije. Radnički je iskoristio prednost domaćeg terena i prema očekivanjima pobijedio Partizan 11:8 (2:2, 2:2, 3:1, 4:3).

Utakmica je do posljednje četvrtine bila vrlo neizvjesna. Crno-bijeli su se odlično držali protiv favorizovanog rivala, ali nisu izdržali do kraja. "Đavoli" su uspjeli da se odlijepe pred kraj utakmice i da u posljednjoj četvrtini naprave razliku koja im je donijela prvi trijumf u plej-ofu.

Partizan je vodio samo na početku utakmice, kada je Stefan Mitrović doveo goste do prednosti 1:0. Tim Dejana Udovičića brzo je preokrenuo rezultat golovima Borisa Zlokovića i Vanje Udovičića.

Rezultatsku "klackalicu" koja je trajala do 4:4 prekinuo je Radnički serijom 3:0. Ona se dogodila na početku drugog poluvremena kada odbrana Partizana nije imala rješenje za ubitačan napad domaćina. Boris Popović, Slavko Gak i Boris Zloković su se pobrinuli za, naizgled, sigurnu prednost "đavola".

Ali, crno-bijeli se nisu predavali.

Ivan Rackov je pred kraj treće četvrtine smanjio na 7:5. U posljednjoj dionici Nikola Dedović i Miloš Ćuk uspijevaju da izjednače na 7:7. Hrvat Damir Burić je vratio rezultatski plus vaterpolo "drim timu", a posljednje poravnanje na utakmici donio je Dušan Mandić - 8:8.

Beograđani nisu imali više snage da se održe u neizvjesnoj završnici. Radnički je novom serijom 3:0 "prelomio" utakmicu (Filipović dva gola, Udovičić jedan) i stekao prednost pred revanš na Banjici.

Polufinalna serija igra se na dva dobijena meča. Sljedeća utakmica igra se u subotu u Beogradu.

Gledalaca: 1.000.
Igrač više: Radnički 9(4), Partizan 6(2).
Peterci: Radnički 2(2).

RADNIČKI: Radić, Burić 1, Popović 1, Marković 1, Gak 1, Bašić, Ćirić, Čupić, Zloković 2, F. Filipović 3, Udovičić 2, Đ. Filipović, Lazić. Trener: Udovičić.

PARTIZAN: Soro, Matović, Mandić 2, Obradović, Subotić, Rackov 2, Ćuk 1, Dedović 1, Čučković 1, Mitrović 1, Tanasković, Jokić, Vukićević.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC