• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Preokret crveno-bijelih za 1:0

Crvena zvezda ostvarila prvu pobjedu u finalnoj plej-of seriji protiv Partizana, iako su crno-bijeli dobili uvodni set. Drugi meč u ponedjeljak.

 ODBOJKA: Preokret crveno-bijelih za 1:0 Izvor: MONDO

Više od dvije decenije (23 godine) čekana je borba "vječitih" rivala za titulu prvaka države i na početku je opravdala očekivanja!

Crvena zvezda je savladala Partizan u prvoj utakmici finala - 3:1 (23:25, 25:15, 25:17, 25:18), ali u nastavku doigravanja za titulu treba očekivati još mnogo uzbuđenja.

Da će biti zanimljivo, pokazala je već početna dionica utakmice u Šumicama. Na, uslovno rečeno, gostujućem terenu (Zvezda je domaćin u prva dva meča) Partizan je diktirao ritam, vodio na oba tehnička tajm-auta (8:7, 16:11), a crveno-bijeli nervozni, išli su iz greške u grešku.

Mijenjao je trener Nikolić, tražio dobitnu postavu i činilo se da je našao rješenje kada su njegovi izabranici smanjili zaostatak od četiri poena (bilo je 20:16 za crno-bijele). Međutim, kontranapad Partizana je funkcionisao besprijekorno, brzo je vratio prednost (23:20), a drugu set loptu iskoristio je kapiten crno-bijelih Ivan Steljić.

U nastavku, potpuno drugačija slika na terenu. Viđeni su poeni iz bloka, servisa i kontranapada, ali u režiji momaka u crveno-bijelim dresovima. Nije rival imao rješenja za ovakvu igru branioca titule, ''zvao'' je trener Đuričić tajm-aute, pokušavao da prekine seriju Mitića i drugova, ali bez uspjeha.

Zvezda je lako stigla do deset set lopti (24:14), Stoilović je sjajnim napadom stavio tačku na ovaj dio meča.

Odlična odbojka prikazana je u trećem setu, mnogo dugih poena jer su ekipe igrale požrtvovano u odbrani, tako da je publika u dvorani i pored "malih ekrana" mogla da uživa.

Aktuelni šampion Srbije pojačao je pritisak poslije prvog tajm-auta (10:7, 15:11, 18:14). Partizan je zahvaljujući Miniću i Palibrku smanjio na dva poena zaostatka (19:17), međutim, fantastični Petković, korektor crveno-bijelih, vratio je svoj tim na pobjednički kolosijek. Na kraju seta je odlično servirao i zatim realizovao prvu od osam lopti za vođstvo od 2:1.

Otpor crno-bijelih je slabio kako je četvrta dionica odmicala (8:5, 13:8, 16:11, 18:14). Kratak bljesak Steljića i saigrača kada su ''spustili'' prednost crveno-bijelih na dva poena (18:16) nije uplašio Zvezdu.

Branilac titule je držao konce igre u svojim rukama, stigao do pet meč lopti i iskoristio prvu, za pobjedu i vođstvo u finalnoj seriji.

Drugi meč na rasporedu je 15. aprila u 20.30 časova.

VELIKO SRCE DUŠANA PETKOVIĆA

Dušаn Petković, korektor Crvene zvezde, pokazao je koliko veliko srce ima. On je svoju novčanu nagradu (500 evra), namijenjenu najboljem igraču proteklog mjeseca, namijenio Ivаni Đorđević, djevojčici kojoj je hitno potrebnа operаcijа u očnoj klinici u Bostonu.

Kompletan iznos nagrade dobijene u izboru "Sportskog žurnаla", Udruženjа odbojkаških klubovа Prvih ligа (UOKPL) i kompаnije Viner Štetiše, Petković je odlučio dа proslijedi nа žiro rаčun zа pomoć mаloj Ici.

VINER ŠTETIŠE SUPERLIGA - FINALE

Crvena zvezda - Partizan Termoelektro 3:1 (23:25, 25:15, 25:17, 25:18)
/Petković 25, Stoilović 16 - Nikolić 11, Palibrk 9/

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC