• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Za titulu Zvezda i Radnički

"Đavoli" u vrlo zanimljivom meču pobijedili Partizan na Banjici i plasirali se u prvo finale plej ofa u svojoj istoriji.

 VATERPOLO: Za titulu Zvezda i Radnički  Izvor: MONDO

U finalu prvenstva Srbije za vaterpoliste igraće Radnički iz Kragujevca i Crvena zvezda. Partizan će predati trofej posle šest godina dominacije u domaćem prvenstvu.

Kragujevčani su uspjeli da u interesantnom meču pobijede crno-bijele poslije dva produžetka 9:7 (2:2, 1:1, 3:1, 1:3, 1:0, 1:0). Utakmica je obilovala uzbuđenjima, a posebno zanimljivo bila je u finišu regularnog dijela i u dodatnom vremenu.

Gosti su dva puta stizali do prednosti u prvih osam minuta. Filip Filipović je doveo goste u vođstvo, a nešto kasnije je isto učinio Boris Zloković. Crno-bijeli su stizali do izjednačenja preko Nikole Dedovića i Miloša Ćuka.

Domaćin je imao priliku da povede u posljednjem napadu prve deonice, ali crno-bijeli nisu iskoristili igrača više u bazenu.

Partizan je, ipak, došao u vođstvo pred kraj druge četvrtine. Poslije žestoke borbe u bazenu, tri minuta prije odlaska na odmor, Đorđe Tanasković je uspio da pronađe put lopti do mreže - 3:2.

Radnički je pred kraj drugog dijela imao dvije šanse sa igračem više, prvu nije realizovao, drugu jeste. Poslije dobre odbrane Slobodana Sora, lopta je došla do Vanje Udovičića, koji 26 sekundi prije kraja donosi treće izjednačenje - 3:3.

Crno-bijeli su, u trenucima dok su imali brojčanu prednost, loše odigrali posljednjih 11 sekundi prvog poluvremena.

Višestruki šampion države i Evrope stekao je novu prednost poslije nešto više od minut igre u trećoj četvrtini. Strijelac je bio Dušan Mandić i to u trenucima dok su snage u bazenu bile izjednačene.

Ni ova prednost nije potrajala, jer su "đavoli" poslije greške vaterpolista Partizana u napadu stigli do lakog gola iz kontre. Boris Zloković je ostao u situaciji "jedan na jedan" sa Sorom, pa crnogorskom reprezentativcu nije bilo teško da realizuje napad - 4:4.

Identičan gol postigao je Vanja Udovičić za 5:4.

Poslije toga reagovao je Vladimir Vujasinović tajmautom, koji je bio bijesan na svoje momke zbog lako ispuštene prednosti i prilika koje su dozvolili iskusnim Kragujevčanima.

Ali, ni pauza nije probudila crno-bijele. Filipović drugim golom na utakmici prvi put donosi Radničkom dva gola prednosti - 6:4.

Sa dva brza gola na početku odlučujućeg perioda utakmice Beograđani su vratili rezultatsku neizvjesnost. Mandić je prvo uz pomoć fortune smanjio na gol zaostatka, a onda je Gavrilo Subotić postigao prvi pogodak, vrlo vrijedan za domaću ekipu.

I treći gol je Partizan primio iz klasične kontre. Očigledno po nalogu trenera Dejana Udovičića Zloković se nije vratio u odbranu, dozvolio je crno-bijelima da odigraju napad sa igračem više, oni su brzopleto reagovali, pogodili stativu poslije šuta iz daljine, uslijedio je pas preko cijelog bazena za Crnogorca, koji koristi veliku priliku.

Malo nade je ostalo za crno-bijele poslije nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane. Domaćini su imali su napad i igrača više posljednjih desetak sekundi regularnog dijela. Lopta je došla do Stefana Mitrovića, koji je sačekao pravi momenat da uputi šut i izbori produžetke - 7:7.

Iako je do kraja ostalo još samo pet sekundi tu nije bio kraj uzbuđenjima. Neusaglašeni zapisnički sto i sudije napravili su pravu zbrku u bazenu. Radnički je dva puta kretao u napad, ali se rezultat nije mijenjao.

Velika borba se nastavila i u produžetku. Radnički je uspio da postigne gol taman kada su svi pomislili da se Partizan odbranio sa igračem manje. Filipović je asistirao za Damira Burića, koji uz pomoć prečke prebacuje loptu preko zamišljene linije.

Na početku drugog produžetka Vanja Udovičić rješava pitanje pobjednika. Bila je to još jedna kontra gostiju i sjajna realizacija. Poslije toga isključen je trener Vujasinović, koji je naočigled sudija šutnuo bovu koja označava prostor od dva metra.

Rezultat se više nije mijenjao... 9:7 za Radnički!

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC