• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

F1: Kazne za Gutijeresa i Vebera

Vozači Zaubera i Red Bula na trci F1 u Bahreinu biće kažnjeni pomjeranjem pet, odnosno tri mjesta na startu zbog incidenata izazvanih u Kini.

  F1: Kazne za Gutijeresa i Vebera  Izvor: MONDO

Vozač Zaubera Esteban Gutijeres kažnjen je pomjeranjem pet mjesta unazad na startu na sledećoj trci Formule 1 u Bahreinu, nakon incidenta na trci u Šangaju.

On je zbog prevelike brzine prilikom skretanja u krivini udario u vozilo Adrijana Sutila, nakon čega su obojica odustali od trke u Kini.

Gutijeres je priznao krivicu i rekao da je loše procijenio brzinu prilikom skretanja.

"Izvinjavam se Adrijanu. Pogriješio sam, nisam uzeo u obzir brzinu koju sam imao na pravcu... Dao sam sve od sebe da zaustavim vozilo. Trebalo je da zakočim nešto ranije, kada sam se približavao krivini, ali bolid je bio brži nego što sam očekivao. Nisam imao gdje", rekao je Gutijeres.

Vozač Red Bula Mark Veber kažnjen je pomjeranjem na startu za tri mjesta na narednoj trci na stazi Šakir jer je u pokušaju da obiće Žan Erika Vernja iz ekipe Toro Roso, udario u 16. krugu u njegov bolid.

"Mislim da Mark nije mogao da prođe na način na koji je pokušavao, a čak nisam ni siguran da li je želio da me obiđe. Jednostavno, nisam ni znao da je iza mene", rekao je Vernj.

Veber je prihvatio kaznu, i objasnio da je do incidenta došlo jer je mislio "da će mu vozač Toro Rosoa dati dovoljno prostora da ga obiđe, a ne da će ići pravolinijski".

(Beta, foto: Guliver/Getty images/ Vladimir Rys)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC