• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta su rekli Alonso, Raikonen, Hamilton...

Od trojice vozača koji su se popeli na podijum po završetku VN Kine, samo je pobjednik bio zadovoljan.

 Šta su rekli Alonso, Raikonen, Hamilton... Izvor: MONDO

Fernando Alonso zabilježio je prvu pobjedu poslije 12 trka, tačnije od Velike nagrade Njemačke 22. jula prošle godine. Ujedno, bila je to Špancu prva pobjeda u Kini od 2005. godine, kada je u bolidu Renoa osvojio prvu od dvije uzastopne titule prvaka svijeta.

Ovog puta u Ferariju, 31-godišnji Alonso u svom 200. startu u Formuli 1 zabilježio je 31. pobjedu i 88. podijum. Potpuno zasluženo prekinuo je niz od pet godina bez podijuma u Šangaju.

Poslije druge pozicije na otvaranju sezone u Melburnu i odustajanja u Maleziji, pobjeda u Kini bila mu je prijeko potrebna kako ne bi od starta sezone zapao u veliki hendikep u namjeri da osvoji titulu prvaka i vrati je Ferariju prvi put od 2007. godine, kada je prvak svijeta bio Kimi Raikonen.

"Nije moglo bolje po mene... Nisam pobijedio još od Njemačke, a srećniji sam zbog toga što je bila nezgodna trka sa mnogo preokreta. Uz drugo mjesto koje sam osvojio u Australiji, mogu da budem zadovoljan, jer rezultati pokazuju da je automobil sposoban za velike domete", blistao je Alonso.

"Želio bih da čestitam cijeloj ekipi na nevjerovatno napornom radu u prethodnom periodu, zbog čega smo nagrađeni i dozom sreće danas. To smo zaslužili jer smo savršeno podesili auto, strategija je bila ispravna, trenuci u kojima smo pozivali pit-stopove, kao i posao koji su mehaničari obavljali tokom njih".



Alonso je poslije Raikonena (Australija) i svjetskog šampiona Sebastijana Fetela (Malezija), treći pobjednik u tri trke sezone, što u ranoj fazi nagovještava neizvjesnu 2013. godinu.

"S obzirom na to da niko ne dominira šampionatom, stvari su ekstremno interesantne, iako smo svi svjesni da je ovo tek treća trka. Ne živimo u iluzijama, već smo samo još više koncentrisani da poboljšamo stvari za iskušenja koja dolaze", rekao je Alonso.

Naredna trka je u Bahreinu već u nedjelju, 21. aprila, a potom se karavan kratko seli u Evropu, gdje će biti vožene Velike nagrade Španije i Monte Karla, prije kratkog izleta u Kanadu i trke u Montrealu.

Pobjedom, trećim i četvrtim mjestom, šampion Fetel došao je do 52 boda i nalazi se ispred Raikonena, koji sa prvim, drugim, ali i sedmim mjestom u Maleziji ima 49. Treći je Alonso sa 43 najviše zbog odustajanja na pisti Sepang, a slijede Luis Hamilton sa 40, Felipe Masa sa 30, Mark Veber sa 26, itd.

Kimi Raikonen uvijek daje zanimljive izjave.

Ovog puta poručio je da nije zadovoljan drugom pozicijom...

"Drugo mjesto i nije nešto što smo željeli i što nas čini srećnima", rekao je pilot Lotusa i dodao:

"Ali, s obzirom na sve što se događalo na stazi, bolje od toga nije moglo. Nisam 100 odsto srećan jer sam želio pobjedu, ali ako je već drugo mjesto u pitanju, mogu da kažem da je to dobar rezultat s ozbirom na to da sam imao loš start i incident sa Serhijom Perezom".

Treća pozicija pripala je vozaču Mercedesa Hamiltonu. Ni on nije bio zadovoljan pretjerano...

"Bila je ovo dobra trka za nas, ali ne u potpunosti, jer sam želio pobjedu. Ipak, mogu da budem zadovoljan što sam drugi put uzastopno na podijumu. Fernando i Kimi bili su ipak prebrzi za mene danas, a imao sam mnogo problema sa gumama na kraju trke, dok sam pokušavao da se odbranim od Sebastijana. Primjećivao sam da je njegov auto sve veći i veći u retrovizorima, znao sam da ima bolji tempo od mene i zato moram da budem zadovoljan sa trećom pozicijom".

(MONDO, foto: Beta/AP/Ng Han Guan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC