• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujasinović: Mi favoriti? Sačuvaj bože...

Trener crno-bijelih traži od igrača da prevaziđu eliminaciju iz domaćeg plej-ofa i pobijede ruski Spartak u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

  Vujasinović: Mi favoriti? Sačuvaj bože...  Izvor: MONDO

Vaterpolisti Partizana u subotu su, porazom od Radničkog na Banjici, ostali bez finala plej-ofa prvenstva Srbije, a time i bez drugog trofeja koji su branili ove sezone.

U Ligi šampiona su plasmanom u četvrtfinale otišli korak dalje nego proljetos (mada je takmičenje tada bilo kvalitetnije), a preko Spartaka iz Volgograda probaće da se domognu i Fajnal fora.

Prvi susret sa ruskim predstavnikom na programu je u srijedu od 20 časova, crno-bijeli su domaćini.

"Poslije dva izuzetno teška duela sa Radničkim, u četvrtak i subotu, moj osnovni zadatak biće 'prebacivanje' na Spartak. Neće biti nimalo lako, jer smo prošli kroz izuzetnu borbu i trošenje, ali mlada smo ekipa, cijele godine vrijedno treniramo i mislim da imamo snage da se skupimo i opet budemo na nivou iz utakmica sa Radničkim", rekao je Vladimir Vujasinović na konferenciji za novinare.

Trener Partizana nazvao je Spartak "iskusnom, dobrom i čvrstom ekipom".

"Ja sam igrao protiv njih prije 10 godina i sada su maltene svi isti igrači u timu. Jesu na zalasku karijere, ali mogu da igraju 'na slijepo'. Izbacili su Olimpijakos i to dovoljno govori koliko su jaki. Naše je samo da dobijemo prvu utakmicu, bez obraćanja pažnje na razliku".

Miloš Vukičević dobio je udarac u rebro i njegov nastup je neizvjestan, a u sastavu će se naći mladi Nemanja Vico. Važan meč propustiće centar Petar Filipović i Ivan Basara, iako se ovaj drugi oporavio od povrede.

Na pitanje da li je Partizan favorit u duelu sa Spartakom, Vujasinović je odgovorio:

"Sačuvaj bože!"

Zatim je objasnio zašto tako misli...

"Ovaj tim je protiv Radničkog pokazao izuzetne igračke stvari, ali i nevjerovatne padove. To je, međutim, proces odrastanja i mi bi te stvari trebalo da izbacimo što prije. Dok se to ne desi, ne možemo da govorimo da smo favoriti, a kada se desi - svaki tim ćemo dočekivati kao favoriti".

Crno-bijeli su od Kragujevčana izgubili rezultatom 8:11 u gostima, a na Banjici 7:9, poslije produžetaka. Vujasinović je naglasio da je ekipi potreban mentalni, ne i fizički oporavak, jer je na tom polju sve u redu.

"Mi od Radničkog nismo ispali na normalan način, već je to bilo šokantno i moj zadatak i cijelog stručnog štaba je da što prije mentalno oporavimo ekipu", rekao je Vujasinović.

"Na današnjem treningu smo maltene sve vrijeme pričali o toj utakmici. Moramo što prije da je prevaziđemo".

Konferenciji je prisustvovao i predsjednik kluba Aleksandar Šoštar, koji je rekao da je putovanje na revanš u Rusiju izuzetno skupo i da novac za to još nije obezbjeđen.

"Naravno, naša finansijska situacija bila bi katastrofalna i da u četvrfinalu igramo sa Crvenom zvezdom. Ne bi bila ništa drugačija", rekao je proslavljeni golman.

(Beta/MONDO, foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC