• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Zvezda blizu titule

I u drugoj utakmici finala plej-ofa odbojkaši Crvene zvezde pobijedili Partizan u Šumicama 3:1 i primakli se na korak do titule šampiona.

  ODBOJKA: Zvezda blizu titule  Izvor: MONDO

Crvena zvezda je u Šumicama duplirala vođstvo u borbi za titulu protiv Partizana, u drugom meču crveno-bijeli slavili poslije 112 minuta igre 3:1 (25:20, 25:18, 22:25, 25:21).

Najefikasniji igrač meča je Zvezdin korektor Dušan Petković sa 27 poena, pratio ga je Nemanja Jakovljević sa 18. Kod crno-belih najefikasniji je bio Marko Nikolić (15), izostao je bolji učinak korektora Minića (14).

Izjednačeni su rivali bili u većem dijelu uvodne dionice. Dušan Petković, ubojiti korektor crveno-bijelih je ponovo bio čovjek odluke, sjajno je servirao, bio neuhvatljiv u napadu, donio je svom timu set loptu (24:19), drugu je Zvezda, preko blokera Ćelića, iskoristila za vođstvo od 1:0.

Branilac titule je bio još ubedljiviji u drugoj dionici, Petkoviću su se u napadu priključili Jakovljević i Stoilović, Zvezda je odlično blokirala i imala dobru realizaciju kontranapada. Partizan je do prvog tehničkog tajm auta parirao rivalu, ali u nastavku nije mogao da se odupre snažnom ritmu aktuelnog šampiona. Tajm auti i izmjene nisu pomogle treneru crno-bijelih, prednost Zvezde je nezadrživo rasla (15:11, 17:11, 20:14, 22:17), lako su Mitić i drugovi stigli do šest set lopti (24:18), a nakon servis greške Jokanovića, duplirali su vođstvo u setovima – 2:0.

Partizan je prvo vođstvo u meču stekao tek u trećem setu, imao je 3:0 5:4 8:7 na prvom tehničkom tajm autu i tu stao. Crveno-bijeli su vezali tri poena, odlepila se Zvezda zahvaljujući mirnom prijemu, ali i greškama rivala (18:16). Krenuli su tada crno-bijeli na sve ili ništa, odlično su blokirali odbojkaši Partizana, požrtvovano u odbrani,razigrao se kapiten Steljić, uslijedio je preokret i novo vođstvo – 21:19.

Morao je da posegne za rezervistima trener Crvene zvezde, Duško Nikolić, da razmrda postavu na terenu, zamijenio je dizače, poslao Buculjevića na teren, umjesto Mitića. Neizvjesno je bilo u završnici, Zvezda je imala poen zaostatka, ali Partizan nije dozvolio da se rival vrati u igru, iskoristio je prvu od dve set lopte za - 2:1 u setovima.

Činilo se da će se po istom scenariju igrati i četvrti set, početak ove dionice je bio u znaku crno-bijelih. Međutim, nije aktuelni šampion želeo da se meč prolongira. Uslijedila je serija od pet vezanih poena (9:5), a onda je prednost Zvezde brzo rasla (11:6, 13:8, 16:10). Rival je ponovo imao rasijan prijem, griješio na servisu, s druge strane Mitić je diktirao ritam koji su napadači lako pratili.

Crveno-bijeli su nakon servis greške Jokanovića stigli do četiri meč lopte (24:20), a drugu su iskoristili, ta čast je pripala najboljem igraču utakmice Dušanu Petkoviću, za novi trijumf protiv vječitog rivala.

Zvezda vodi 2:0 u finalnoj seriji protiv Partizana i još jedna pobjeda je dijeli od odbrane šampionske krune.

Treća utakmica finala igra se 23. aprila, od 18 časova.

(MONDO - foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC