• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janko na Twitteru: Povlačim se na kratko...

"...ali ne idem na odmor, već moram malo da razbistrim glavu", najavio je srpski teniser pauzu u namjeri da prekine seriju loših rezultata.

 Janko na Twitteru: Povlačim se na kratko... Izvor: MONDO

Janko Tipsarević u 2013. godinu ušao je kao deveti teniser svijeta i učesnik završnog turnira sezone, finala Masters serije u Londonu.

Sezonu je počeo osvajanjem ATP turnira u Čenaju, doduše pobjedama nad teniserima između 60. i 100. mjesta na rang listi, ali je u kombinaciji sa plasmanom u osminu finala Australijan Opena, gdje je zbog povrede predao meč Nikolasu Almagru, početak sezone bio ohrabrujuć za srpskog sjajnog tenisera.

Od tada, tačnije od kraja januara - ponor!

Tipsarević je od predaje Almagru zabilježio četiri uzastopna poraza, potom u Majamiju dobio Dudija Selu i Kevina Andersona prije eliminacije od Žila Simona, da bi katastrofalnu formu nastavio i na početku sezone na šljaci. U utorak oko podneva u prvom kolu izbacio ga je Bugarin Grigor Dimitrov.

Dakle, od Melburna do danas, Tipsarević na ATP turu ima skor 2-6!

U međuvremenu zatražio je s pravom, i dobio, odsustvo iz Dejvis kup reprezentacije Srbije ("orlovi" su i bez njega uspjeli da pobijede Belgijance, a potom i Amerikance kao gosti), a poslije eliminacije od Dimitrova u drugom kolu Monte Karla, Tipsarević je na svom Twitter profilu najavio novu pauzu.

Ovog puta se ona odnosila na ATP turnire.

"Uzimam slobodno neko vrijeme... Ovo više nema nikakve veze se forhendima i bekhendima", glasio je prvi "tvit", a potom je 28-godišnji Beograđanin dao i dodatno obrazloženje:

"Usput, ne pričam o tome da ću otići na odmor. Uzeću samo nekoliko dana da 'očistim' glavu".

Iz ovoga ne može se zaključiti da li će Janko povući prijave sa nekog od turnira koji se nadovezuju na Monte Karlu, Barselona, Madrid, Rim... Ili će mu biti dovoljno zaista nekoliko dana da zaboravi na jedan od najlošijih perioda u profi karijeri.

Za sada, porazi nisu mnogo narušili ATP renking Janka Tipsarevića, koji je sa osme pozicije pao na desetu, a porazom od Dimitrova izgubio je svega 45 bodova za narednu nedjelju, jer je prošle sezone ispao u trećem kolu Monte Karla. Tokom 2012. godine, Tipsarević je bolje igrao u drugom dijelu sezone i tada bi ovakvi rezultati mnogo više značili za njegov status nosioca prilikom žrijebanja.

REZULTATI JANKA TIPSAREVIĆA U 2012. (turnir, protivnik, pozicija na ATP listi, ishod):

ČENAJ: Eduard Rože Vaselin, 102. - pobjeda, Go Soeda, 60. - pobjeda, Aljaz Bedene, 86. - pobjeda, Roberto Bautista Agut, 80. - titula.

AUSTRALIJAN OPEN: Lejton Hjuit, 81. - pobjeda, Lukaš Lacko, 44. - pobjeda, Žulijen Beneto, 38. - pobjeda, Nikolas Almagro, 11. - poraz/predaja.

MONPELJE: Majkl Ljodra, 62. - poraz.

MARSEJ: Dmitri Tursunov, 66. - poraz.

DUBAI: Nikolaj Davidenko, 41. - poraz.

INDIJAN VELS: Ernests Gulbis, 56. - poraz.

MAJAMI: Dudi Sela, 108. - pobjeda, Kevin Anderson, 29. - pobjeda, Žil Simon, 13. - poraz.

MONTE KARLO: Grigor Dimitrov, 34. - poraz.

Janko, razbistri glavu što prije, pa nazad na teren, u nove pobjede!

(N. J. - MONDO, foto: Tanjug/AP Photo/Lionel Cironneau)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC