• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODBOJKA: Srbiji "fenjer", BiH sanja pobjedu

Kadeti Srbije se petim uzastopnim porazom oprostili od Evropskog prvenstva. BiH posljednji meč igra večeras protiv Italije (20).

 ODBOJKA: Srbiji "fenjer", BiH sanja pobjedu Izvor: MONDO

U grupi B (Beograd) sinoć odigrano posljednje kolo. U polufinalu Rusija i Finska. Danas u Grupi A u Laktašima igraju se mečevi 5. kola, nakon čega će biti poznato ko će se iz ove grupe u polufinalu pridružiti Poljskoj.

GRUPA A (LAKTAŠI)

Kadeti Bosne i Hercegovine večeras od 20 časova igraju posljednji meč na Evropskom prvenstvu, a rival je reprezentacija Italije. Mladi tim Ljubiše Ristića u četiri dosadašnja meča pretrpio je isto toliko poraza i jedini je tim bez bodova na EP. Prvo mjesto u grupi A obezbijedila je Poljska, dok se za drugo bore Belgija, Italija, Austrija i Slovenija.

REZULTATI: 1. kolo (13. april) Belgija - Italija 3:1, Poljska - Austrija 3:0, Slovenija - Bosna i Hercegovina 3:0; 2. kolo (14. april) Poljska - Belgija 3:0, Italija - Slovenija 3:1. Austrija - Bosna i Hercegovina 3:1; 3. kolo (15. april) Poljska - Italija 3:0, Austrija - Slovenija 3:1, Belgija - Bosna i Hercegovina 3:1, 4. kolo (17. april) Italija - Austrija 3:0, Belgija - Slovenija 2:3, Poljska - Bosna i Hercegovina 3:0.

TABELA: Poljska 12, Belgija 7, Italija 6, Austrija 6, Slovenija 5, Bosna i Hercegovina 0.

RASPORED: 5. kolo (18. april) Austrija - Belgija (15), Poljska - Slovenija (17.30), Italija - Bosna i Hercegovina (20).


GRUPA B (BEOGRAD)

Mladi odbojkaši Srbije doživjeli su i peti uzastopni poraz i kao najveće razočarenje prvenstva oprostili su se od daljeg takmičenja, ali i od titule koju su osvojili 2011. godine. Domaćin EP u posljednjem meču grupne faze takmičenja poražen je od Rusije (1:3), koja se tako u narednu rundu takmičenja plasirala sa maksimalnih pet pobjeda. Iz grupe B u polufinale je prošla i Finska, koja će igrati protiv prvoplasirane ekipe grupe A. Već sada je izvjesno da će to biti Poljska, jedina reprezentacija koja do sada nije izgubila niti jedan set.

Sekretar žirija Evropskog prvenstva Alojz Fišer iz Švajcarske prije početka meča između Srbije i Rusije, uručio je plaketu CEV za uspješnu organizaciju Prvenstva Evrope Nenadu Golijaninu, prvom potpredsjedniku Odbojkaškog saveza Srbije.

REZULTATI: 1. kolo (12. april) Srbija - Finska 1:3, Rusija - Turska 3:0, Francuska - Bugarska 3:1; 2. kolo (13. april) Srbija - Francuska 0:3, Turska - Bugarska 3:2, Rusija - Finska 3:0; 3. kolo (14. april) Srbija - Turska 2:3, Rusija - Bugarska 3:0, Finska - Francuska 3:1, 4. kolo (16. april) Rusija - Francuska 3:1, Turska - Finska 3:2, Srbija - Bugarska 2:3; 5. kolo (17. april) Francuska - Turska 0:3, Bugarska - Finska 0:3, Srbija - Rusija 1:3.

TABELA: Rusija 15, Finska 10, Turska 9, Francuska 6, Bugarska 3, Srbija 2.

Utakmice polufinala i finala biće odigrane u Laktašima. U subotu, 20. aprila od 17.30 časova igraće Poljska i Finska, dok je od 20 časova na programu meč Rusije i drugoplasirane reprezentacije grupe A. Istog dana igraju se i mečevi za plasman od 5. do 8. mjesta. Trećeplasirana reprezentacija grupe A igraće protiv Francuske (12.30), dok će Turska odmjeriti snage sa četvrtoplasiranom selekcijom grupe A. Finalni meč zakazan je za nedjelju od 20 časova, a nešto ranije će biti odigrani mečevi za treće (17.30), peto (15) i sedmo mjesto (12.30).

Šest prvoplasiranih reprezentacija obezbijediće plasman na Svjetsko prvenstvo 2013. godine, koje će biti održano od 27. juna do 7. jula u Meksiku.

(Bojan Jakovljević, MONDO, foto: OSS)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC