• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BG MARATON: Očekuje se rekordan broj učesnika

Organizatori 26. Beogradskog maratona očekuju rekordan broj takmičara. Bezbjednost na najvišem nivou, tvrdi direktor BG maratona Dejan Nikolić.

 BG MARATON: Očekuje se rekordan broj učesnika Izvor: MONDO

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić očekuje rekordan broj prijavljenih takmičara za polumaratonsku i maratonsku trku na predstojećem 26. Beogradskom maratonu.

"Prošle godine učestvovalo je 2.300 takmičara, interesovanje je veliko i približavamo se rekordnom broju prijavljenih trkača za polumaratonsku i maratonsku trku", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

On je rekao da se u petak očekuje dolazak pojedinih takmičara iz inostranstva za koje se nada da će se neki od njih približiti rekordima na Beogradskom maratonu.

S obzirom na dešavanja na posljednjem Bostonskom maratonu, kada su tri osobe izgubile život, a više od 180 povrijeđeno u terorističkom napadu bombom, Nikolić je poručio da nema razloga za brigu za bezbjednost na predstojećoj manifestaciji.

"Beograd je oduvijek bio otvoren i bezbjedan grad i ubijeđen sam da nema razloga da se posebno brinemo za bezbjednost na Beogradskom maratonu", rekao je Nikolić Tanjugu.

Direktor preduzeća Beogradski maraton rekao je da su organizatiori preduzeli sve neophodne mjere, uključujući i mjere bezbjednosti, kako bi 26. Beogradski maraton protekao, kao i svih godina do sada, u najboljem redu.

"Saradnja sa odgovornim gradskim i republičkim odgovarajućim strukturama zaduženim za bezbjednost na visokom je nivou", rekao je Nikolić.

Pobjednicima u ženskoj i muškoj konkurenciji biće dodijeljen trofej "Fred Libou", domaći takmičar pobjednik maratona dobiće trofej "Franjo Mihalić", dok će pobjednici polumaratona pripasti trofej "Đoko Vještica".

Trofej "Kent Anderson" biće dodijeljen osobama i organizacijama za doprinos Beogradskom maratonu.

Nikolić je dodao da će kroz razne aktivnosti na Beogradskom maratonu organizatori promovisati humanitarne kampanje.

Iz Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda saopšteno je da je prijavljivanje za učešće u Trci zadovoljstva premašilo očekivanja pošto se do sada prijavilo 250 učesnika.

U maratonskoj trci osobe sa invaliditetom predstavljaće Goran Nikolić i to će biti njegovo šesto učešće, a u polumaratonu Milan Petrović, koji će zbog gubitka vida nastupiti uz pomoć vodiča.

Predstavnik Paraolimpijskog komiteta Zoran Mićović rekao je da su paraolimpijci poslije velikog uspjeha na Igrama u Londonu i "izlaska iz sjenke", sa zadovoljstvom prihvatili poziv za učešće na Beogradskom maratonu.

Beogradski maraton održaće se u nedjelju, 21. aprila.

(agencije, MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC