• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela trka Banjaluka - Beograd: Najbrži Vajs

Biciklista austrijskog Tirola Martin Vajs pobjednik 49. trke "Gran pri Banjaluka 2013" posvećene 22. aprilu - Danu grada.

 Počela trka Banjaluka - Beograd: Najbrži Vajs Izvor: MONDO

Austrijanac je u petak uveče u uzbudljivom finišu bio najbrži u vožnji 30 krugova u ukupnoj dužini od 45 kilometara. Tako je zvanično počela sedma trka Banjaluka - Beograd.

Trku je obilježio i težak pad takmičara Radničkog iz Kragujevca Esada Hasnovića koji je do 24. po njega kobnog kruga bio u vođstvu. Njemu je ukazana pomoć u banjalučkoj bolnici.

Pobjednik 25. memorijalnog kruga koji se vozi u znak sjećanja na tragično nastradalog vozača BSK Nebojšu Petrovića bio je Jan Sokol iz Austrije.

Na startu se našlo ukupno 145 biciklista članova 25 ekipa iz 14 zemalja. Trku je otvorio predsjednik Organizacionog odbora i načelnik za Društvene djelatnosti grada Banjaluka Radenko Đurica.

"Kada je ova trka zaživjela, organizatori su morali da nagovaraju bicikliste da učestvuju a danas je ova manifestacija dosegla vrhunac jer se i takmičari i ekipe bore da nastupe na ovoj trci koja povezuje dvije prijestonice Srbije i Republike Srpske. Neka najbolji pobijedi i želim biciklistima mnogo uspjeha", rekao je Đurica, a prenio "Glas Srpske".

Direkcija Biciklističke trke Banjaluka - Beograd dodijelila je specijalna priznanja svim organizacijama i pojedincima koji su pomogli organizaciju ove trke u prethodnih sedam godina. Priznanja su uručena ministarki sporta Srbije Alisi Marić, ministarki porodice omladine i sporta Republike Srpske Nadi Tešanović, gradu Banjaluci, Tihomiru Kuvalji kao dugogodišnjem direktoru trke...

Start prve etape je u subotu u 12 časova sa Trga Krajine. Biciklisti će pred sobom imati 190 kilometara do cilja u Brčkom. Druga etapa duga 130 kilometara vozi se u nedjelju. Start je u 11.15 u Bijeljini a cilj u popodnevnim časovima u Beogradu.

Prvi su snagu i umijeće na dvotočkašima odmjerili oni najmlađi a u konkurenciji vrtića najbrži je bio Nikola Delić iz vrtića "Radost". Poslije njih takmičili su se osnovci a slavio je Pavle Kalaba (OŠ" Ivo Andrić"). U trci gimnazijalca prvi do cilja je stigao Stefan Rajinović (Gimnazija Banjaluka).

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović izjavila je otvarajući biciklističku trku "Banjaluka - Beograd 2013", da je ova međunarodna trka od velikog značaja za Srpsku, jer su sportisti njeni ambasadori.

"Sportisti su ti koji prenose sliku Republike Srpske u svijet, to su naši ambasadori, zbog čega će resorno ministarstvo i Vlada Srpske i dalje finansijski podržavati ovu manifestaciju", rekla je Tešanovićeva novinarima u Banjaluci nakon otvaranja biciklističke trke.

Ministar omladine i sporta Srbije Alisa Marić, koja je prisustvovala otvaranju trke, rekla je novinarima da je ovo značajna manifestacija međunarodnog karaktera, koja može da bude još jedan primjer dobre saradnje između Srbije i Republike Srpske.

(MONDO, foto: Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC