• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tako mlad, a već predsjednik!

Srpski desetobojac Mihail Dudaš počeo je realizaciju svog prvog takmičenja od kada je u oktobru postao predsjednik Saveza za školski sport Vojvodine.

  Tako mlad, a već predsjednik!  Izvor: MONDO

Državni rekorder u sedmoboju i desetoboju Mihail Dudaš, koji je neposredno pred svoj 23. rođendan izabran za predsjednika Saveza za školski sport i olimpijsko vaspitanje AP Vojvodine, do sada je s uspjehom učestvovao na brojnim sportskim takmičenjima, a sada će prvi put u životu organizovati jedno nadmetanje.

Krajem maja treba da bude održano Prvenstvo škola Vojvodine u atletici u kategorijama od prvog do šestog razreda osnovne škole. Obuhvatiće svih sedam regiona u Vojvodini i biće podijeljeno na tri nivoa takmičenja - školsko, okružno i pokrajinsko.

Ozbiljan poduhvat za mladog Dudaša.

"Nisam imao ovakve planove, ali kada su mi ponudili kandidaturu, poslije dosta razmišljanja i savjetovanja sa starijim i iskusnijim kolegama, došli smo do zaključka da bih trebao da prihvatim ponudu. Moram priznati da imam sreće što sarađujem sa fenomenalnom osobom, generalnim sekretarom Jasnom Đukić i da je naša komunikacija, na odličnom nivou što mi moj posao olakšava i to dosta. Do sada nismo imali nikakvih problema", rekao je Mihail za MONDO.

Jedno od prvih pitanja kada neko postane visoki funkcioner skoro uvijek je: koliko si ti tu dobar? Međutim, Dudaš kaže da nema finansijsku dobit od predsjednikovanja.

"Korist je ta što ću vidjeti da su djeca koja će učestvovati u našim sportskim manifestacijama, nasmijana i zadovoljna. Moja želja je da Savez za školski sport Vojvodine, razvijemo što bolje, kako bi toj djeci omogućili što više".

Kada je prije godinu dana gostovao u MONDU Mihail Dudaš rekao je će po završetku aktivne sportske karijere otići na selo. Međutim, možda se angažovanjem u SSSV njegovi planovi promijene...

"Iskreno, zaista mi je drago što pored svog sporta, imam ovakvu privilegiju da vodim savez koji se bavi našom djecom i budućim sportistima. Moje mišljenje je da bi trebalo više da se uloži a i poradi na sistemu sporta u školama, jer to je budućnost samog sporta kasnije. Ambicije su mi da u životu radim ono što najviše volim, a to definitivno jeste i dječiji sport", dodao je srpski olimpijac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC