• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VATERPOLO: Pobjeda nad Egerom = četvrtfinale

Partizan u subotu dočekuje mađarski Eger. Pobjeda znači i plasman među osam najboljih evropskih ekipa. Crno-beli oprezni i pozivaju navijače.

 VATERPOLO: Pobjeda nad Egerom = četvrtfinale Izvor: MONDO

Pobjedom nad mađarskim Egerom, Partizan bi bio prvi klub koji bi obezbjedio učešće u četvrtifnalu vaterpolo Evrolige.  Teorija je, međutim, jedno, a borba u bazenu nešto sasvim drugo. Eger se pokazao kao tvrd orah i malo mu je nedostajalo da porazi srpskog šampiona u Mađarskoj (meč završen 7:7).

Eger je tipičan predstavnik mađarske škole vaterpola. Puno kontakata, čvrsto u odbrani, igra na kontranapade. Partizan se nije baš najbolje snašao u takvoj igri u prvom meču, ali sada crno-beli imaju iskustvo iz duela u Mađarskoj.

Ako se tome dodao i neophodna podrška sa tribina, Partizan bi trebalo da zabilježi novu pobjedu u Evroligi i onda bi mirnije čekao rasplet u grupi, odnosno borbu za prvu poziciju (vjerovatno sa Vašašom).

"Očekuje nas teška utakmica i svi koji su mislili da je Eger slaba ekipa imali su prilike da se razuvjere. Igramo meč pred našom publikom i cilj je pobjeda, kako bismo izbori plasman u četvrtfinale Evrolige. Sa druge strane, njih pobjeda ostavlja u igri za dalji plasman", rekao je trener Partizana Dejan Udovičić na konferenciji za novinare.

"Dobro je što niko od igrača ne misli da Eger dolazi sa bijelom zastavom. Dovoljno smo pametni i iskusni. Mi jurimo dvije stvari - rezultat i viši nivo igre u odnosu na prethodnu utakmicu", rekao je on i dodao da Partizan neće igrati na bod.

Udovičić je istakao da je Eger kvalitetna ekipa i da Partizan mora da odigra dobro u odbrani.

"Ne zavaravamo se da ćemo u utakmicu ući sa prednošću od 5:0. Ako neko može da iznenadi u Evropi to je Eger. Protiv nas su igrali 30 ili 40 odsto bolje nego u prethodnim utakmicama. Očekuje nas težak put, ali na nama je da istrajemo. Međutim, ako budemo igrali loše u odbrani, nemamo šta da tražimo u subotu", smatra on.

Trener Partizana istakao je da je za njegovu ekipu problematično to što ne igra redovne utakmice.

Za važan meč 4. kola Evrolige, Partizan se proteklih dana pripremao u Atini, sparingujući sa Olimpijakosom.

"Imamo ubitačan ritam iako igramo samo Evroligu. To je psihološki teško za igrače iako su iskusni, jer igraju utakmice na tri nedjelje ili na mjesec dana i nemaju prirodnu primpremu. Pripremali smo se četiri dana sa Grcima i napravili iskorak u više faza igre. Mnogo su nam pomogli i očekujem nastavak saradnje, ukoliko ne budemo igrali protiv njih u četvrtfinalu", rekao je Udovičić.

Udovičić je pozvao navijače da podrže vaterpoliste Partizana. "Prava je milina igrati na Banjici. Vrlo je važan ambijent koji prave naši navijači. Oni su blago domaćeg bazena", smatra on.

Strijelac izjednačujućeg gola u Egeru, Jugoslav Vasović, takođe očekuje tešku utakmicu jer smatra da će Eger igrati bez opterećenja.

"Njima je ovo posljednja šansa da ostanu u igri za dalji plasman a nama pobjeda znači prolaz medju osam najboljih....Mi smo kvalitetniji i ako odigramo dobro nemaju šanse.... Važno je da krenemo da igramo, jak smo tim i možemo mnogo dobro da igramo i tako skinemo teret sa leđa", rekao je on.

Utakmica Partizan - Eger biće odigrana u subotu. Početak je u 20.30, a karte se prodaju po cijenama - 350 tribine, 650 parter.

Tabela Grupe D: Partizan 7, Vašaš 6, Eger 2, Marsej 1.

U ostalim mečevima 4. kola po grupama očekuju se velike borbe, prije svega u grupi B, gdje Mladost u Zagrebu dočekuje Jadran iz Herceg Novog. Zagrepčanima je neophodna pobjeda protiv lidera regionalne lige da ostanu u igri za prolaze u četvrtfinale.

U grupi A, Jug bi pobjedom nad Spartakom u Volgogradu ušao među osam najboljih, a u Grupi C Olimpijakos dočekuje Primorac.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC