• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jelena: Rodžere, gledaj svoja posla!

Rodžer Federer bi trebalo da se koncentriše na svoju karijeru, umjesto što kritikuje druge, rekla je u utorak treća teniserka svijeta Jelena Janković.

 Jelena: Rodžere, gledaj svoja posla! Izvor: MONDO

Federer je prošlog meseca kritikovao sistem bodovanja na WTA listi, rekavši da teniserke koje nisu osvojile Gren Slem titulu ne bi trebalo da budu na prvom mjestu.

Jankovićeva je u avgustu zauzela prvo mjesto na WTA listi, iako u dosadašnjoj karijeri nije osvojila nijedan Gren Slem. Prvi put je igrala u finalu jednog Gren Slem turnira prošle godine, kada je na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku izgubila od Serene Vilijams.

Srpska teniserka je trenutno na trećem mjestu na WTA listi, nakon poraza u četvrtom kolu Otvorenog prvenstva Australije od Marion Bartoli.

Jankovićeva je istakla da ne razumije zbog čega je Federer kritikovao ženski tenis, dok je njegov veliki rival Rafael Nadal, koji je sada prvi na ATP listi, "skroman".

"Ne volim da pričam o igračima, više volim da se koncentiršem na sebe i svoju igru. Žašto on uopšte brine? Ne volim da se miješam u tuđe stvari. Ono što volim kod Nadala je što je veliki šampion, skroman je, uvijek je ljubazan prema svima. On je uzor svima", rekla je Jelena Janković.

Jankovićeva je dodala da ne želi da ulazi u sukob sa Federerom.

"Federer je veliki šampion i ne bih željela da ulazim u sukob sa njim. Ali, zašto on o tome brine, stvarno ne razumijem. Zašto to mora da radi", zapitala se.

Federer je, takođe, kritikovao Novaka Đokovića, kada je predao četvrtfinalni meč Australijan opena Endiju Rodiku. On je tada rekao: "Skoro da poželim da mu kažem - ako nisi dovoljno spreman nemoj da izlaziš na teren".

Treća teniserka svijeta dodala je da Federer ne bi trebalo da napada druge tenisere, pogotovo bez dokaza.

"Mislim da to nije lijepo. Ako je Đoković predao meč sigurno je imao svoje razloge. Ne smijete da napadate nekoga kada nemate dokaze, kada nemate nijedan dokaz. Nije bilo razloga da ga onako napadne", smatra ona.

Jankovićeva ove nedjelje učestvuje na turniru u Parizu, a u prvom kolu igra protiv Italijanke Frančeske Skijavone.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC