• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grigor Dimitrov - bugarski Đoković

Nisu samo Srbija i Hrvatska rasadnici teniskih talenata na Balkanu.

 Grigor Dimitrov - bugarski Đoković  Izvor: MONDO

Momak koji preti da pomrači slavu Novaka Đokovića, Marija Ančića i ostalih zove se Grigor Dimitrov i dolazi iz Bugarske.

Sedamnaestogodišnji teniser prodrmao je "bijeli sport" savladavši Tomaša Berdiha u prvom kolu turnira u Roterdamu. Ne tako davno deveti reket svijeta, a sada 23. na ATP listi, pao je poslije tri seta, rezultatom 4:6, 6:3, 6:4.

Ako ne bude iznenađenja, Dimitrov će se u drugoj rundi sastati sa najboljim na svijetu - Rafaelom Nadalom, sa kojim je nekoliko puta već odmjerio snage, ali na treninzima!

"Rafa mi nikada nije davao savjete, ali nije ni morao. Dovoljno je trenirati sa njim i gledati njegove mečeve. Ako se stvarno budemo sastali, taj meč će mi pokazati na kojim elementima igre bi trebalo da radim", izjavio je Dimitrov.

Momak koji je rođen na Đurđevdan 1991. godine trenutno je 477. na svijetu, ali sudeći po ekipi saradnika, ima velike ambicije. Kako i ne bi, kada je osvajanjem juniorskog Vimbldona pokazao potencijal za vrhunske domete i na seniorskom nivou.

Dimitrov je pauzu između dvije sezone proveo radeći sa Gilom Rejesom, nekada kondicionim trenerom Andrea Agasija, dok je za teniskog mentora odabrao Petera Lundgrena, koji je prethodno trenirao Markosa Bagdatisa.

Nadal je prošle godine ispao već u drugom kolu Roterdama, tako da je na neki način dužan tamošnjoj publici. Dimitrov vjerovatno i ne očekuje da mu Španac da "popust", ali ko zna, možda mu u dogledno vrijeme neće biti ni potreban?

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC