• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FED KUP: Španjolke čekaju Srbiju u Ljeidi

Ženska teniska reprezentacija Španije ugostiće ekipu Srbije u plej-ofu za Svjetsku A grupu u Ljeidi 25. i 26. aprila.

 FED KUP: Španjolke čekaju Srbiju u Ljeidi Izvor: MONDO

Kraljevska španska teniska federacija početkom godine potpisala je ugovor sa katalonskim gradom, prema kome će najbolje teniserke te zemlje sve mečeve kod kuće u naredne tri sezone igrati u Ljeidi, koja je udaljena 150 kilometara od Barselone.

Španjolke već dugi niz godina igraju u Svjetskoj grupi, a ove sezone su na startu takmičenja u najelitnijem društvu poražene u Brnu od domaće Češke rezultatom 4:1.

Jedinu pobjedu za španski tim ostvarila je Nurija Ljagostera Vives (65. teniserka na svetkoj listi), koja je savladala Ivet Benešovu sa 2:1, dok su za ekipu "crvene furije" nastupale još Karla Suarez Navaro (29. na WTA listi), Marija Hoze Martinez Sančez (69. na svetu) i Lurdez Domingez Lino (73. igračica sveta).

Sa spiska selektora Miguela Margetsa Lobata izostala je Anabel Medina Gariges, trenutno najbolja teniserka Španije, koja na WTA listi zauzima 20. mesto.

Španjolke igraju u Fed kupu od 1972. godine i za to vrijeme okitile su se pet puta titulom, dok su još pet puta igrače finale.

Za španski tim dugo godina nastupala je i Aranča Sančez Vikario, koja drži nekoliko rekorda u Fed kup takmičenju. Sančez Vikario je ostvarila čak 72 pobjede za nacionalni tim, po čemu je najuspješnija, čak 50 trijumfa upisala je u singlu, a u paru sa Končitom Martinez zabilježila je 18 pobjeda, što je takođe najbolji rezultat ikad ostvaren u Fed kupu.

Srpski tim, prevođen donedavno najboljim teniserkama svijeta Jelenom Janković i Anom Ivanović, važi za favorita u meču plej-ofa za ulazak u Svjetsku A grupu.

Najbolje teniserke Srbije su u prvom meču Svjetske B grupe u Beogradu ubjedljivo savladale Japan sa 4:1 i prvi put u istoriji, poslije dugogodišnjeg takmičenja u Evroafričkoj zoni, stigle na korak od najelitnijeg društva Fed kupa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC