• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OKS: Divac prošao iako nema sve uslove

Legendarni košarkaš Vlade Divac suprotstaviće se Ivanu Ćurkoviću na izborima za novog predsjednika Olimpijskog komiteta Srbije!

 OKS: Divac prošao iako nema sve uslove Izvor: MONDO

Predsjedništvo OKS ocenilo je na sjednici u četvrtak da po Statutu Vlade Divac ne ispunjava sve uslove za kandidata za predsjednika OKS, ali je na prijedlog predsjednika OKS Ivana Ćurkovića, bez obzira na te činjenice, jednoglasno usvojeno da Divac može da bude predložen Skupštini za kandidata za predsednika OKS.

Skupština OKS biće održana 24. februara u hotelu "Zira" u Beogradu od 11 časova. Kandidature Ćurkovića i Divca biće proslijeđeene u proceduru za skupštinu, dodaje se u saopštenju.

Zaključeno je da će obje kandidature, Ivana Ćurkovića i Vlade Divca, biti na na Skupštinskoj proceduri, na sjednici koja će biti održana 24. februara 2009. u hotelu „Zira“ u Beogradu, početak u 11 časova.

Dakle, delegati Skupštine OKS 24. februara će odlučiti o validnosti kandidature Vlade Divca i onda glasanjem, ko će biti budući predsjednik OKS.

Za 16 članova Predsjedništva sa pravom glasa koji se biraju na Skupštini ukupno je istaknuto 36 kandidatura. Predstavnici olimpijskih sportova istakli su 27 kandidatura za 12, a pridruženi članovi devet (9) kandidatura za četiri (4) člana Predsedništva OKS.

Na sjednici su razmatrani redovni programi OKS vezani za predstojeća takmičenja Zimski EJOF u Slask Beskidiju, Mediteranske igre u Peskari, OI u Vankuveru 2010. i OI u Londonu 2012, usvojen je finansijski izveštaj OKS za 2008. i dat je nacrt finansijskog plana za 2009. godinu koji treba da bude usvojen na Skupštini.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC