• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beogradski maraton 18. aprila

Ove godine Beogradski Banka Intesa maraton održaće se 18. aprila, uz učešće oko 40.000 takmičara, najavili su organizatori.

 Beogradski maraton 18. aprila Izvor: MONDO

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić istakao je da ova manifestacija "ne bi bila ono što jeste" da nema podršku Ministarstva omladine i sporta, Skupštine grada, Banke Intesa kao sponzora i UNICEF-a, "koji mu daje dušu".

"Mi ćemo 18. aprila nastaviti tradiciju organizovanja značajnog sportskog događaja. Kao i ranije organizovaćemo Trku zadovoljstva na pet kilometara, polumaraton, maraton, a sedam dana pre toga Dečiji maraton", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Prema njegovim riječima, očekuje se da će na te četiri trke nastupiti oko 40.000 takmičara, ali da će tada Beograd biti i domaćin Svjetskog vojnog prvenstva u maratonu, najveće vojne sportske pripredbe koja je ikada održana u Srbiji.

"Mnogi pripadnici vojske su sjajni maratonci, naročito u Etiopiji, Keniji, Rusiji, Mađarskoj, ali i mnogim drugim državama", rekao je Nikolić.

On je dodao da očekuje da će tehnička organizacija maratona biti na visokom nivou kako bi se postigli što bolji rezultati i okupilo što više takmičara.

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković podržala je manifestaciju i posebno istakla značaj organizovanja Dečijeg maratona i Trke zadovoljstva, koje okupljaju veliki broj učesnika.

S obzirom da se predsjednik Beogradskog maratona Aleksandar Đorđević trenutno nalazi u SAD, Nikolić je potpisao novi trogodišnji ugovor sa predsjednikom Izvršnog odbora Banke Intesa Draginjom Đurić.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC